Kaja Juvan: “Mislim, da je ta teden zame tu več kot le samo tenis, več kot le turnir.”

Kaja Juvan je predčasno postala zmagovalka 1. kola. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Drugi dan turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana je med posameznicami nastopilo kar pet Slovenk, dve, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, pa sta se uvrstili v drugo kolo. Jutri bo turnir potekal tudi v Areni Mime Jaušovec, kjer bosta na sporedu 2 dvoboja (par Milić-Potočnik) in otvoritvena slovesnost.

Tamara Zidanšek na uvodu suverena. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Tamara Zidanšek (87. WTA) je v Ljubljano prišla po zmagi na turnirju v Bariju, prvi dvoboj v slovenski prestolnici pa je končala zelo hitro. Proti kvalifikantki Michaeli Bayerlovi (448. WTA) je prvi niz dobila s 6:0. Čehinja je osvojila vsega 10 točk, niz pa se je končal po 24 minutah. Tudi v drugem nizu smo gledali podobno dogajanje na igrišču, je pa Čehinji uspelo dobiti eno igro. Dvoboja je bilo konec po vsega 59 minutah. “Za mano so dolgi dnevi, najpomembneje pa je, da se počutim dobro. Velik poudarek dajem regeneraciji. Že nekaj časa nisem prišla na turnir takoj po turnirski zmagi. Že dolgo nisem odigrala toliko tekem. Danes sem se počutila dobro. K sreči na drugi strani mreže nisem imela preveč kakovostne tekmice, tako da sem lahko del regeneracije opravila kar med tekmo. Moje želja je, da pokažem svoj najboljši tenis. Da bom vsak dan motivirana,” je po zmagi povedala Tamara Zidanšek. V bo v osmini finala pomerila proti Pii Lovrič, ki napoveduje, da bo igrala sproščeno. “Vselej uživam, ko gledam Pio, saj igra zelo atraktivno. Tudi jaz si želim, da bo tekma dobra ter da bova pokazali kakovosten tenis. Moja želja v Ljubljani je, da dam vsak dan od sebe maksimum. Upam, da bo to zadostovalo za igranje v zaključnih dvobojih.

SREDIN RAZPORED (kliknite za prevezavo)

Takoj za Zidanškovo je na igrišče stopila še Kaja Juvan (106. WTA). Tudi ona je igrala s kvalifikantko iz Češke Gabrielo Knutson. Dvoboj pa se je zaradi poškodbe tekmice končal pri vodstvu 3:0 za Juvanovo. “Malo sem čustvena. Poseben občutek je, da lahko igram v Ljubljani, pred ljudimi, ki jih imam rada. Tukaj je moj pokojni oče veliko igral tenis. Veliko smo bili tukaj v Tivoliju, ko sem bila majhna. Mislim, da je ta teden zame tu več kot le samo tenis, več kot le turnir. Lokacija v parku je izjemna. Žal mi je, da danes nisem igrala dlje, da bi še bolj sprostila. Se pa veselim, da bomo igrali tudi na Trgu republike,” je bila čustvena po koncu dvoboja Juvanova. V drugem kolu bo igrala z Miriam Bianco Bulgaru (201. WTA) iz Romunije.

Kaja Juvan je predčasno postala zmagovalka 1. kola. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V prvem kolu so od Slovenk danes izgubile Ela Nala Milić, Živa Falkner in Dalila Jakupović, Veronika Erjavec pa je morala zaradi poškodbe hrbta dvoboj predati. V igri dvojic je po izenačenem boju izpadla Nika Radišič. Živa Falkner (397. WTA) je dvoboj z Reko Luco Jani (249. WTA) iz Madžarske začela zelo dobro. Borbena Dolenjka je v prvem nizu vodila že s 5:2, končal pa se je s 6:4. V nadaljevanju pa je bila Madžarka boljša. Tako drugi kot tudi treji niz je namreč dobila s 6:2. En niz je osvojila tudi Ela Nala Milić (1057. WTA). Tudi ona je igrala proti madžarski igralki in sicer tretji nosilki turnirja Dalmi Galfi (141. WTA). Galfijeva je vodila že s 6:1 in 4:1, a se 17-letnica ni predala in dobila kar 5 iger zapored. Madžarka si je po izgubljenem nizu vzela odmor, nazaj pa prišla povsem prerojena in zmagala s 6:1. “Na OP ZDA sem dve tekmi odigrala dobro, tretji dvoboj pa je bil že težji. Tudi tekmica je bila kakovostnejša, vseeno pa so odločale malenkosti. Zdaj sem prišla v Ljubljano. Na današnjem dvoboju sem imela kar nekaj nihanj. Na začetku tretjega niza sem zaporedoma naredila tri dvojne napake in to ji je pomagalo pri vrnitvi. To je bil moment po katerem se je dvignila, jaz pa sem malce padla. Veliko mi pomeni, da igram doma. To je bil moj prvi glavni turnir WTA. Veliko mi pomeni, da mi ljudje okoli mene zaupajo. Videla sem, kakšen je nivo. Dobila sem občutek, da sem lahko zraven v naslednjih letih. Videla sem, da lahko igram z njimi. Rabim samo izkušnje. V mladinski konkurenci ne bom več igrala, bolj bodo v ospredju Futures turnirji. Potem pa nas čaka reprezentančni nastop v pokalu BJK, kjer smo res dobra ekipa,” je po koncu dvoboja dejala Milićeva, ki jo zdaj čaka še nastop v igri dvojic z Nino Potočnik.

Ela Nala Milić bo v sredo nastopila še v dvojicah. (Foto: Nik Moder / Sportida)

En niz pa je uspelo osvojiti tudi Dalili Jakupović (233. WTA). Njena tekmica je bila Katarzyna Kawa (251.WTA). Poljakinja je dobila prvi niz s 6:4, v drugem pa povedla z 2:0. Jakupovićeva pa pred domačimi navijači ni obupala, dobila je kar 5 iger zapored, drugi niz pa dobila s 6:4. Zelo izenačen je bil tudi tretji niz, ki se je prav tako končal s 6:4, a tudi z nekaj sreče v korist Kawe. “Zelo rada igram doma. Danes se ni končalo po načrtu, pesek namreč ni moja najboljša podlaga. Želela sem biti agresivna. V določenih trenutkih morda nisem imela sreče, nekaj točk bi lahko odigrala drugače. Tudi ona je v ključnih trenutkih odigrala dobro. To je tenis. Gremo naprej. Po težavah s poškodbo sem v zadnjem obdobju igrala dobro, predvsem zadnja dva meseca. Imam čuden koledar, najprej grem v Parmo, potem počitek, nato pa še ne vem. Lani nisem nič igrala, tako da ne branim točk,” je po porazu rekla Jakupović, ki je včeraj izgubila v paru z Veroniko Erjavec.


OBVESTILO ZA KUPCE VSTOPNIC NA TURNIRJU WTA ZAVAROVALNICA SAVA LJUBLJANA
Zaradi težav z igriščem so bile vse ponedeljkove in torkove tekme na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana na Trgu republike (Arena Mima Jaušovec) prestavljene na drugo lokacijo, tako da ste vsi kupci vstopnic upravičeni do vračila kupnine.

SPLETNI KUPCI
Vračila kupnine se uredijo avtomatsko, dodatnih informacij s strani kupcev ne potrebujemo. Povračilo kupnine se uredi na enak način, kot je bil urejen nakup (enako plačilno sredstvo). V primeru plačila preko Valu ali predplačila, se vračilo uredi z nakazilom. Na info@eventim.si posredujte vaše podatke, številko naročila in številko TRR računa, da lahko uredimo nakazilo.

PRODAJNA MESTA
Kupci vstopnic se oglasite na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnice. S seboj imejte originalne vstopnice. Povračila so možna samo na prodajnih mestih, kjer ste opravili dejanski nakup (razen Petrol – lahko obiščete vam najbližji Petrol). Dovoljenja za preklic
so avtomatsko sproščena, pomeni, da vam takoj uredijo preklic in vračilo. Kupci, ki ste vstopnice kupili na prodajnih mestih Eventim: Kino Šiška ali v Hiši vstopnic Tivoli, boste povračilo prejeli z nakazilom na vaš osebni TRR račun. Na info@eventim.si pošljite vaše podatke z naslovom, številko naročila ali scan računa ali scan vstopnic in številko vašega TRR.

Vir: Tenis Slovenija