Kaj se dogaja z Novakom Đokovićem?

“Saj se trudim, ampak nič ne deluje. V tem trenutku je nemogoče,” je povedal Novak Đoković po porazu proti Benoitu Paireu v uvodnem krogu Miamija z rezultatom 3:6 in 4:6. Srb potrebuje čas, da se vrne, malce zaskrbljujoč pa je njegov odnos na igrišču. 

Tudi v Indian Wellsu je Novak konkretno izgubil proti Taru Danielu. Bržkone proti takšnemu igralcu ne bi izgubil pred nekaj leti. Po več mesecih neigranja se je bivši šampion vrnil, a na igrišču deluje izgubljeno. Udarci nimajo prave prodornosti, manjka mu samozavesti in pa prevsem prepoznavne borbenosti, ki mu je prinesla 12 zmag na turnirjih za Grand Slam.

“Ni mi uspelo ga zlomiti, konstantno je našel dobre udarce,” je še povedal Đoković, ki ponavadi ni čakal na napake drugih, ampak je vajeti prevzel v svoje roke. Po njegovih besedah mu je zmanjkalo bencina, toda odigral je samo dve tekmi v nekaj tednih, in še te dve sta se končali v dveh nizih. Presenetljiva izjava za nekoč najbolje pripravljenega tenisača.

Zaradi poškodbe komolca je moral “Nole” spremeniti način serviranja. “Ogrozil sem svojo igro, gibanje in vse. Skušam najti način.” Na OP Avstralije ga je izločil Hyeon Chung, še bolj kot poraz pa je bolelo dejstvo, da ga je med tekmo izdal komolec. Očitno ni bil še pripravljen na povratek, igranje mu je odsvetoval tudi trener Andre Agassi, ki pa je ekipo pred kratkim zapustil. Bojda zaradi nesoglasij.

Bližnji viri so povedali, da Novak ni popolnoma zaupal ameriškemu tenisaču, medtem ko je ta hotel njegovo poslušnost in disciplino. Razlike v mišljenju so privedle do preprira v Indian Wellsu, po katerem je Agassi odklonil nadaljnje sodelovanje. Vprašanje ostaja, kako se bo Novak znašel na peščeni podlagi, če ne bo mogel igrati brez bolečin in se uvrščati globoko v žrebe, tako kot je to nenehno počel včasih.

“The Joker” se pretirano ne smeji, saj napoved njegovega tenisa ni najbolj sončna. Najprej bo skušal sezono na bolje obrniti v Monte-Carlu, ki se prične 14. aprila. Lahko pričakujemo boljšega Đokovića?