Juvanova s suvereno predstavo v glavni del Wimbledona!

Slovenska tenisačica Kaja Juvan je v Roehamptonu uspešno preskočila še tretjo kvalifikacijsko oviro in si tako že pri 18 letih prvič v karieri uspela priboriti mesto v glavnem delu turnirja na sveti travi. 

Juvanova bo nastopila tudi v glavnem delu Wimbledona. (Foto: Reuters)
Juvanova bo nastopila tudi v glavnem delu Wimbledona. (Foto: Reuters)

Po tem, ko se je Kaja Juvan v 1. in 2. kvalifikacijskem krogu za zmago močno namučila, je tokrat šlo precej bolj gladko. Proti 109. igralki sveta Christini McHale, ki je leta 2014 veljala že za 24. igralko sveta, se je zmage razveselila že po vsega 55 minutah, 27-letno Američanko pa je ugnala z rezultatom 6:2 in 6:1.

Juvanova je v celotnem srečanju zadržala vse svoje servisne igre, le 3-krat pa se je zgodilo, da je Američanka na servis Ljubljančanke prišla do 30. Skupno je Juvanova na svoj začetni udarec v celotnem obračunu izgubila le 11 točk.

V glavnem delu Wimbledona kar 7 slovenskih predstavnikov

Za 18-letno slovensko tenisačico bo to že drugi zaporedni nastop na turnirjih velike četverice. Pred mesecem dni je Juvanova kot srečna poraženka prvič nastopila na Roland Garrosu, tokrat pa se je v glavni del tovrstnega turnirja prebila s samimi zmagami.

Ob Aljažu Bedenetu, edinemu slovenskemu moškemu predstavniku, bomo v Wimbledonu lahko spremljali še kar 6 naših deklet. Katarina Srebotnik in Andreja Klepač bosta nastopili le v konkurenci dvojic, med posameznicami pa se bodo v boje poleg Juvanove podale še Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Wimbledon (VB, travnata podlaga), kvalifikacije (Ž)
1. krog:
 Grammatikopoulou V. (Grč) – Juvan K. (Slo/20) 4:6, 6:3, 8:10
2. krog: Eraydin B. (Tur) – Juvan K. (Slo/20) 6:4, 6:7(3), 3:6
3. krog: McHale C. (Zda/6) – Juvan K. (Slo/20) 2:6, 1:6