V Veliki Britaniji so se v sredo v akcijo podali kar 4 slovenski predstavniki. V Wimbledonu se je pot končala za Blaža Rolo in Blaža Kavčiča, do zmage pa se je v 2. krogu kvalifikacij kot edina prebila Kaja Juvan. Dober vtis je v Eastbourneu kljub porazu pustila Polona Hercog. 

Hercogova se je odlično upirala Halepovi. (Foto: Twitter)
Hercogova se je odlično upirala Halepovi. (Foto: Twitter)

Polona Hercog se je še drugič v letošnji sezoni zoperstavila Simoni Halep in še drugič Romunko močno namučila. Nekdaj prva igralka sveta se je zmage veselila šele po treh odigranih nizih, pa čeprav je Hercogova pred medsebojnim obračunom v Eastbourneu prebila kar 6 ur in 13 minut več kot Halepova.

Za morebitno veliko presenečenje je bil usoden začetek tretjega niza, v katerem je Romunka ekspresno povedla s 4:0, a Hercogova se ni predala do konca. Pri zaostanku s 2:5 je rešila dve zaključni žogici in se približala na 3:5, v naslednji igri pa je Romunka svoje delo vendarle dokončala.

V 3. krog kvalifikacij le Juvanova

V Wimbledonu so z bojem za mesto v glavnem delu turnirja nadaljevali kvalifikanti in kvalifikantke. Blaž Kavčič si proti Špancu Marcelu Granollersu ni uspel priigrati priložnosti za ‘break’ in klonil s 3:6, 3:6, dvakrat pa je bil le točko od zmage oddaljen Blaž Rola, ki je na koncu moral priznati premoč Nemcu Danielu Brandsu.

Ptujčan je prvi niz dobil v podaljšani igri, v tie-breaku 2. niza pa si že priigral tudi prvo zaključno žogico. Nemec se je rešil in dvoboj popeljal v tretji niz, v katerem je pri vodstvu s 5:2 znova bolje kazalo Roli. Ta do vodstva s 5:3 ni ponudil niti ene žogice za ‘break’, po zapravljeni žogici za zmago, pa je Nemec svojo prvo priložnost za ‘break’ unovčil in nato izkoristil zagon oz. trenutek.

Od slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah v boju za mesto v glavnem delu turnirja ostaja le še Kaja Juvan, ki se je tudi v 2. krogu kvalifikacij rešila iz hude zagate. Turkinja Basak Eraydin, 211. igralka sveta, je v določenem trenutku tekme vodila s 6:4 in 4:1 ter na servis Juvanove imela na voljo novi dve ‘break’ žogi (15:40). 18-letna Ljubljančanka se je rešila in po uri in 57 minutah tekme slavila zmago s 6:4, 6:7(3) in 3:6.

WTA Premier Eastbourne (Velika Britanija, $852.564, travnata podlaga, osmina finala
Hercog P. (Slo) – Halep S. (Rom/6) 1:6, 6:4, 3:6

Wimbledon (VB, travnata podlaga), kvalifikacije (Ž)
1. krog:
 Grammatikopoulou V. (Grč) – Juvan K. (Slo/20) 4:6, 6:3, 8:10
2. krog: Eraydin B. (Tur) – Juvan K. (Slo/20) 6:4, 6:7(3), 3:6
3. krog: McHale C. (Zda/6) – Juvan K. (Slo/20) [27.6., 15.30]

Moški, 2. krog
Rola B. (Slo) – Brands D. (Nem) 7:6(5), 6:7(7), 5:7
Granollers M. (Špa/9) – Kavčič B. (Slo) 6:3, 6:3