Juvanova in Hercogova v Cluju tako blizu, a tako daleč

Slovenskima teniškima igralkama Kaji Juvan in Poloni Hercog se v romunskem Cluju ni uspelo prebiti v 2. kolo glavnega dela turnirja serije WTA 250. Še posebej blizu uspeha je bila Kaja Juvan, ki je bila dvakrat le točko oddaljena od zmage.

WTA Portoroz 030115 210917 VID - Juvanova in Hercogova v Cluju tako blizu, a tako daleč
Kaja Juvan je imela proti Romunki na voljo tudi dve zaključni žogici. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Polona Hercog je v Cluju iskala pot iz rezultatske krize, a žreb ji ni bil najbolj naklonjen. Za nasprotnico ji je že v 1. kolu namenil zmagovalko letošnjega OP ZDA, Britanko z romunskimi koreninami Emmo Raducanu. Mariborčanka se je po zaostanku z 1:4 v prvem nizu proti 12 let mlajši igralki odlično odzvala in prvi niz dobila s 6:4.

Dolga leta najvišje uvrščena slovenska teniška igralka je vršila pritisk na Britanko tudi v drugem nizu, ko je imela tako v 9. kot tudi v 11. igri na voljo žogico za ‘break’. Če bi jo izkoristila, bi servirala za zmago, a Raducanujeva se je rešila in po hudi borbi drugi niz dobila s 7:5. V tretjem nizu je svoje delo le še dokončala in si zagotovila mesto v 2. kolu.

Juvanova izgubila na skoraj identičen način kot na Tenerifih

Pred Hercogovo je v Cluju na igrišče stopila tudi Kaja Juvan, ki je v izjemno izenačenem dvoboju, dolgem kar dve uri in 48 minut, morala priznati premoč domači povabljenki Jaqueline Adini Cristian.

Mlada Ljubljančanka je izgubila na zelo podoben način kot v kvalifikacijah prejšnjega WTA turnirja na Tenerifih, ko je proti Alioni Bolsovi Zadoinov prav tako kot tokrat proti Romunki zapravila vodstvo z 1:0 v nizih in 5:3 v drugem nizu. V obeh primerih je drugi in tretji niz odločila podaljšana igra, kjer Juvanova ni bila uspešna. Tokrat je bila proti Cristianovi še posebej blizu, da tekmo pripelje do konca sebi v prid, saj je v drugem nizu pri vodstvu z 6:5 in 8:7 imela na voljo celo zaključni žogici za zmago. Romunka se je z napadalno igro rešila in po turnirju v Beogradu še drugič ugnala Slovenko.

Že v ponedeljek je Juvanova skupaj z rusko soigralko Natelo Dzalamidze napredovala v četrtfinale turnirja dvojic. Za polfinale se bosta igralki borili v četrtek.

WTA 250 Cluj II (Romunija, $235.238, trda podlaga), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Cristian J. A. (Rom/WC) 6:3, 6:7(8), 6:7(3)
Hercog P. (Slo) – Raducanu E. (Vb/3) 6:4, 5:7, 1:6

Dvojice
1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – (WC)Amariei I. D./Szabo B. 6:1, 6:3
Četrtfinale: Dzalamidze N./Juvan K. – ? [28.10.]