Juvanova dobila uvodni triler v Wimbledonu

Kaja Juvan. (Foto: Instagram)

Kaja Juvan. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Kaja Juvan je v Wimbledonu uspešno preskočila prvo oviro. Proti Grkinji Valentini Grammatikopoulou se je 18-letna Ljubljančanka namučila bolj od pričakovanj, a v najpomembnejših trenutkih znova dokazala svojo trdnost. 

Juvanova v Wimbledonu uspešno mimo prve prepreke. (Foto: Instagram)
Juvanova v Wimbledonu uspešno mimo prve prepreke. (Foto: Instagram)

Stavnice so slovensko tenisačico pred obračunom proti Valentini Grammatikopoulou postavljale v vlogo absolutne favoritinje, pa čeprav je bila Grkinja tista, ki je v Pokalu Fed dobila zadnji medsebojni obračun. Kaja Juvan je dvoboj v Wimbledonu pričela dobro in prvi niz po 32 minutah dobila s 6:4, kasneje pa se znašla v precejšnjih težavah.

Grkinja je namreč drugi niz dobila s 6:3, v tretjem nizu pa zaostanek z 2:4 preobrnila v prednost s 5:4. Takrat je Grkinja servirala za zmago, Juvanova pa je nasprotnici servis odvzela brez izgubljene točke. Kasneje se je na terenu odvijala prava drama, dvoboj pa je na koncu z izkoriščeno 6. žogico za zmago vendarle dobila Slovenka.

Kot druga bo Juvanovi nasproti stala 25-letna Turkinja Basak Eraydin, ki je v 1. krogu presenetili Belgijko Kimberley Zimmermann. Eraydinova trenutno velja za 211. igralko sveta.

Wimbledon (VB, travnata podlaga), kvalifikacije (Ž), 1. krog
Grammatikopoulou V. (Grč) – Juvan K. (Slo/20) 4:6, 6:3, 8:10

2. krog
Eraydin B. (Tur) – Juvan K. (Slo/2) [26.6., 16.30]

Moški, 2. krog
Rola B. (Slo) – Brands D. (Nem) [26.6., 12.00]
Granollers M. (Špa/9) – Kavčič B. (Slo)  [26.6., 12.00]