Jo-Wilfried Tsonga prestal operacijo kolena

Jo-Wilfried Tsonga nikakor ne spleza iz težav. Njegova katastrofalna sezone se nadaljuje, Francoz je moral na operacijo kolena. 

Nočne more še ni konec. Francoski tenisač je padel na 37. mesto ATP lestvice, sedaj pa je preko družbenih omrežij naznanil, da je prestal operacijo kolena. “Pozdravljeni vsi, kljub poskusu, da bi ponovno tekmoval, moje koleno še ni bilo pripravljeno. Nisem se mogel izogniti manjši operaciji, ki sem jo prestal včeraj in je šla po načrtih. Vsi smo optimistični, da se čimhitreje vrnem na igrišče. Naš cilj je, da še vedno zaigram v peščenem delu turneje. Hvala za podporo in se vidimo kmalu!”

Tsonga si je koleni poškodoval februarja v polfinalni tekmi proti Lucalu Pouilleu v Montepellierju. Nato je odpovedal nastope v Rotterdamu, Marseilleu, Indian Wellsu in Miamiju. V Monte-Carlu ne bo nastopil, računa pa, da bo okreval do maja, ko se vrstijo Madrid, Rim, Lyon in Roland Garros. Bivši 5. igralec sveta bo 17. aprila dopolnil 33 let. Objavil je fotografijo, na kateri je z opornicami, ob njem pa njegov eno leto mladi sin.