Obračun za obstanek bo proti Turkom pričel Urbanija!

Slovenci pripravljeni za boj za obstanek v drugi evroafriški skupini. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Slovenci pripravljeni za boj za obstanek v drugi evroafriški skupini. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Pred slovensko moško izbrano vrsto je trenutek resnice. V soboto in nedeljo se bodo varovanci Mihe Mlakarja v Portorožu s turško reprezentanco borili za obstanek v 2. evroafriški skupini. Slovenski adut je Aljaž Bedene, obračun s Turki pa bo v soboto ob 12. uri odprl Mike Urbanija. 

Slovenci pripravljeni za boj za obstanek v drugi evroafriški skupini. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)
Slovenci pripravljeni za boj za obstanek v drugi evroafriški skupini. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Po tem, ko je slovenski teniški izbrani vrsti spodletelo proti Poljakom, imajo na domačem terenu še eno in hkrati zadnjo priložnost, da si zagotovijo obstanek v 2. evroafriški skupini = tretjem rangu svetovnega tenisa.

Kljub odpovedim optimistični

Kljub temu, da je reprezentančno kariero morda malce nepričakovano hitro zaključil Blaž Kavčič in da je nastop proti Turkom odpovedal Blaž Rola, slovenska posadka ostaja optimistična: “Ta teden smo uigravali predvsem dvojico in mislim, da imamo s Tomom pravo orožje za Turke. Vsekakor sem optimističen in pričakujem zmago,” je pred ključnim obračunom svoje besede izbral kapetan Miha Mlakar.

Skorajda bi že pred pričetkom dvoboja lahko rekli, da si glavni slovenski adut Aljaž Bedene spodrsljaja ne sme privoščiti, a njegova fizično stanje na žalost ni v ravno najboljšem stanju, kar potrjuje tudi Aljaž sam: “Čeprav zaradi zdravja ne bi bilo dobro, da nastopim, bom igral vse tri dvoboje in skušal Sloveniji priigrati zmago. Davisov pokal je zame užitek, smo odlična ekipa in ne glede na to, da ne bom stoodstotno pripravljen, mislim, da lahko igram dovolj dober tenis, da dobimo tri točke”. Je pa “Benko” prepričan, da se bo slovenski reprezentanci v nadaljevanju priključil tudi Rola: “Jaz bom še dolgo igral za Slovenijo, prav tako mislim, da tudi Blaž Rola, zato moramo zmagati ta konec tedna in nadaljevati našo reprezentančno zgodbo.”

Najvišjeuvrščeni Turek je 255. igralec sveta

Dve točki oz. zmagi v Davisovem pokalu ne zadoščajo za skupno zmago, kar si zavedajo tudi v slovenskem taboru. Ob morebitnih oz. kar nujnih Bedenetovih zmagah Slovenci največ upov polagajo še na dvojec Bedene/Kočevar-Dešman, ki naj bi se prvem nedeljskem obračunu zoperstavil dvojici Agabigun/Altuna. Sarp Agabigun šteje 20 let in na ATP lestvici v konkurenci dvojic zaseda 425. mesto, njegov partner Tuna Altuna pa ob svojih 29 letih precej višje 174. mesto. Bedene je med dvojicami denimo na 548., Tom Kočevar-Dešman pa na 791. mestu. Najvišje uvrščeni Turek na ATP lestvici je sicer Cem Ilkel (255. igralec sveta), ki se bo kot prvi zoperstavil Urbaniji.

Davisov pokal, 2. evroafriška skupina, za obstanek, Portorož, pesek
SLOVENIJA – TURČIJA

Sobota, 07.04.2018
Urbanija M. – Ilkel C.
Bedene A. – Celikbilek A.

Nedelja, 08.08.2018:
Bedene A./Kočevar-Dešman T. – Agabigun S./Altuna T.
Bedene A. – Ilkel C.
Urbanija M. – Celikbilek A.