Je Đoković finale odigral s slabim zdravjem?

Novak Đoković je priznal, da se v porazu proti Alexandru Zverevu, ki je slavil presenetljivo gladko in v dveh nizih, ni počutil dobro. Razlog pa ni ležal samo v dobri igri nasprotnika, slabo počutje mu je zmanjšalo možnosti za zmago že v Parizu. Ali pa je bil Alexander Zverev preprosto boljši?

Đoković je vseeno zadovoljen s prikazanim (Foto: Tennisworldusa.com)

Srb ni najboljšega zdravja že preteklih nekaj tednov, a hkrati ni šlo za nič resnejšega. Tako kot v Parizu, kjer je izgubil proti Karenu Khachanovu, se je tudi v Londonu spopadal z manjšo virozo. “Glede zdravja nisem bil najboljši zadnje štiri tedne,” je priznal Đoković. “To mi je vzelo precej energije, ampak hkrati sem igral finale v Parizu in finale v Londonu. Moram biti zadovoljen s tem rezultatom. Cilj je bil, da končam sezono kot prvi igralec sveta. To mi je uspelo. Skupno gledano je za mano odlična, fenomenalna sezona, na katero sem ponosen.”

Đoković je uspeh pripisal veri vase. “Vedno moraš verjeti vase, čeprav sem to povedal že velikokrat. Pričakujem od sebe, da se bom dobro odrezal. Po drugi strani si na začetku sezone nisem mislil, da mi danes tukaj.”