Izjemni Fabio “Houdini” in predaja Juana Martina del Potra

Deveti nosilec David Goffin je zabeležil skupno 59. zmago na turnirjih serije Masters in 16. v sezoni, ko je Juan Martin del Potro moral predati srečanje zaradi bolečin v dimljah. Argentinec je zaostajal z 2:6 in 5:4. 

Nova poškodba Juana Martina del Potra (Foto: Zimbio.com)

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen od prvega in Juan Martin je imel celo pozitiven rezultat s 5:4, a se je odločil tekmo predati. Po 1 uri in 45 minutah je imel dovolj igranja v bolečinah, bržkone pa tudi ni hotel ogroziti nastopa na Roland Garrosu. Goffin pa potuje v četrtfinale, kjer bo nastopil že tretjič.

Izjemni Fabio “Houdini” Fognini navdušuje

21. igralec sveta Fabio Fognini se je prebudil, kar ponavadi ni ravno najboljša novica za njegove nasprotnike. Italijan je sila nepredvidljiv, ampak ko je glava na pravem mestu, je lahko izjemno nevaren, kar dokazuje ta teden v domačem Rimu, kjer se počuti sproščeno in motivirano. V samo 1 uri in 33 minutah je odpravil Nemca Petra Gojowczyka. To je bilo njuno prvo srečanje in že od samega začetka je bil Fognini tisti, ki je kontroliral situacijo. Očitno mu je zmaga proti Dominicu Thiemu vlila še dodatne samozavesti, čeprav mu roko na srce te nikoli ni primanjkovalo. Naslednji ga čaka Rafael Nadal, najtežji preiskus, kar si jih je moč zamisliti. Fognini bo moral igrati preko svojih zmožnosti.