Nadal proti Shapovalovu maščeval poraz v Montrealu

Trenutno drugi igralec sveta Rafael Nadal je v svoji najboljši izvedbi poskrbel za lahko delo proti Denisu Shapovalovu. Španec je hitro pozabil poraz proti Dominicu Thiemu prejšnji teden v Madridu in je glavni favorit za zmago v večnem mestu. 

V Rimu je Nadal slavil že sedemkrat, kar je bilo zelo očitno v tekmi proti sicer vročemu Shapovalovu. V 1 uri in 22 minutah mu je prepustil vsega skupaj pet iger (6:4 in 6:1). Lansko leto v Montrealu je bil Kanadčan tisti, ki je tekmo tretjega kroga končal z nasmeškom na obrazu. Danes mu je zmanjkalo moči, kar po nekaj težkih obračunih, ki jih je izboril ta teden, niti ni bilo tako presenetljivo. Za dostojno bitko proti Rafi moraš biti na vrhuncu svojih moči.

Španec je bil še posebej nedotakljiv na svoj začetni udarec. Imel je 84-odstotni prvi servis in je v osmih servisnih igrah izgubil samo pet točk. Jutri ga bo pričakal domačin Fabio Fognini. Italijan je dejansko eden redkih, ki bi lahko s svojo nepredvidljivo igro presenetil “kralja peska”. Na krilih domače publike si lahko obetamo odličen obračun “Houdinija”, ki še naprej čara in navdušuje. Danes je bil s 6:4 in 6:4 boljši od Petra Gojowczyka iz Nemčije.