Ivanišević: “Nekatere odločitev Yannicka so bile vprašljive”

Zmagovalec Wimbledona iz leta 2001 Goran Ivanišević je komentiral odločitve francoskega selektorja reprezentance Davisovega pokala. Ivanišević je mnenja, da so bile nekatere odločitve Noaha vprašljive in nejasne. 

Goran Ivanišević (Foto: Tennisworldusa.com)

Za prvi obračun Yannick Noah ni izbral Lucasa Pouillea, ampak Jeremyja Chardyja, ki je gladko izgubil v treh nizih. Jo-Wilfried Tsonga, ki se je večino sezone ukvarjal s poškodbo kolena, je skušal priti do zmage, ampak je bil prešibak. Gael Monfils in Richard Gasquet seveda nista igrala, kar je pošteno zmanjšalo možnosti Francije.

“Na papirju smo bili absolutni favoriti, ampak to v športu vseeno ne pomeni nič. Bili smo boljši kot proti Argentini, saj imamo sedaj močno ekipo v enojicah in dvojicah. Nekatere odločitve francoske reprezentance niso jasne. Od igralne površine do igralcev, ki so jih zastopali. Ampak Yannick Noah je imel izjemno motivacijo, vedel je, kaj dela.”

Očitno se mu načrt ni posrečilo, saj je Hrvaška gladko slavila. Ivanišević pa se naslednjo sezono namerava preizkusiti v vlogi trenerja Miloša Raonića. Kanadčan bo očitno skušal razviti igro na mreži.