ITF: Juvanova uspešno prestala kvalifikacije v Italiji

Teden, v katerega smo vstopili, bo na turnirjih serije Futures minil brez slovenskih moških predstavnikov, bomo pa zato lahko stiskali pesti za naša dekleta. Kaja Juvan je uspešno prestala kvalifikacije turnirja v Italiji, Nastji Kolar bo v Egiptu pripadala vloga 1. nosilke turnirja, Nina Potočnik pa bo do dobrega rezultata poizkušala priti v Turčiji. 

Kaja Juvan uspešno prestala kvalifikacije v Italiji. (Foto: zimbio.com)
Kaja Juvan uspešno prestala kvalifikacije v Italiji. (Foto: zimbio.com)

17-letna slovenska tenisačica Kaja Juvan je po povratku s Švedske odlično pričela peščeni del sezone. V kvalifikacijah 25.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v Santi margheriti di Puli je bila v 1. krogu prosta, v 2. krogu brez večjih težav ugnala 10. nosilko kvalifikacij, Romunko Christino Dinu, v zadnjem, 3. krogu, pa je na kolena spravila še domačinko Tatjano Pieri (851. igralko sveta) in se tako prebila v glavni del turnirja. Tam se bo pridružila Tamari Zidanšek, katero jutri, v sredo, čaka obračun proti domačinki Trevisanovi.

Na turnirju serije Futures v Egiptu vloga 1. nosilke turnirja pripada naši Nastji Kolar, na žalost pa se je od turnirja v kvalifikacijah že poslovila Nina Kolar. Obe dekleti sta nastopali tudi v konkurenci dvojic in klonili že v 1. krogu.

Še tretji teden zapored se je turnirja v Antalyji udeležila Veronika Erjavec, ki se je znova uspešno prebila skozi kvalifikacije, a nato v 1. krogu glavnega dela turnirja klonila proti 11. nosilki turnirja, Romunki Vasilescujevi. Erjavčeva še naprej ostaja v Turčiji, saj jo v paru skupaj z Nino Potočnik čaka še tekmovanje v konkurenci dvojic. Potočnikova bo jutri, v sredo, nastopila tudi med posameznicami.

Svojo predstavnico je Slovenija imela tudi na Kreti, kjer se je skozi kvalifikacije poizkušala prebiti 17-letna Anja Gal, a neuspešno.

ITF Santa margherita di Pula (Italija, $25.000), pesek, 3. krog kvalifikacij
Pieri T. (Ita) – Juvan K. (SLO) 4:6, 5:7

1.krog glavnega dela turnirja:
Trevisan M. (Ita) – Zidanšek T. (SLO/5)

ITF, Sharm El Sheikh (Egipt, $15.000), 3. krog kvalifikacij
Helmi D. (Dan) – Kolar Ni. (SLO) 6:2, 6:2

1. kolo glavnega dela turnirja:
Kolar Na. (SLO/1) – Gallagher E. (VB/WC)

ITF Heraklion (Grčija, $15.000), pesek, 1. krog kvalifikacij
Negoita M.V. (Rom)
– Gal A. (SLO) 7:5, 6:0

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, 1. krog
Vasilescu A.G. (Rom/11) – Erjavec V. (SLO) 6:1, 6:1
Potočnik N. (SLO/6) – Krywoj M.S. (Arg/Q)