Hercogova zapravila lepo priložnost proti 10. igralki sveta

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Polona Hercog se je na turnirju serije WTA Premier v Moskvi odlično upirala 10. igralki sveta in imela celo lepo priložnost za presenečenje. Švicarka Belinda Benčič je v 3. nizu zaostajala z 0:3, a na koncu vseeno našla pot do zmage. 

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)
Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je imela v Moskvi prvič v karieri priložnost, da se prebije v četrtfinale. Obračun proti Belindi Benčič je pričela na izjemno visokem nivoju in tudi z odličnimi drugimi servisi nasprotnico spravljala v obup.

Prvi niz se je končal z rezultatom 6:1 v korist Slovenke, ki je nasprotnico nekajkrat ogrozila tudi v drugem nizu. Pri rezultatu 3:3 sta bili tenisačici na servis Švicarke kar 3-krat poravnani na 40:40, na koncu pa se je osvojene igre in kasneje niza veselila Benčičeva.

Hercogovi le 1 od zadnjih 7 iger

Hercogova se je po izgubljenem drugem nizu hitro zbrala in v tretjem ekspresno povedla s 3:0. Pri vodstvu s 3:1 je sledila prelahko izgubljena servisna igra, v kateri je Slovenka naredila kar 3 dvojne napake. Benčičeva je izkoristila ‘momentum’, igre nizala eno za drugo in po nekaj manj kot dveh urah vendarle uspela upravičiti vlogo favoritinje.

WTA Premier Moskva (VTB Kremlin Cup, $1.032.000, trda podlaga), posamezno (Ž)
1. krogHercog P. (Slo) – Siniakova K. (Rus) 6:4, 6:2
2. krog: Hercog P. (Slo) – Benčič B. (Švi/3) 6:1, 3:6, 4:6

Dvojice
1. krog: Kudermetova V./Srebotnik K. – Alexandrova E./Sasnovich A. [16.10., 15.00]