Hercogova v Rabatu proti 2. nosilki, Bedene v Carigradu

Hercogova se iz Carigrada seli v Maroko. (Foto: istcup.net)

Hercogova se iz Carigrada seli v Maroko. (Foto: istcup.net)

Za Polono Hercog in Aljaža Bedeneta, ki zadnje čase v večini turnirjev kot edina slovenska teniška predstavnika nastopata na najvišji svetovni ravni, ni počitka. Mariborčanka se po uspešni epizodi v Carigradu seli v Maroko, natančneje v Rabat, kjer jo že v 1. krogu čaka obračun proti Dominiki Cibulkovi, Aljaž Bedene pa se podaja v mesto, kjer je pretekli teden blestela Hercogova. 

Hercogova se iz Carigrada seli v Maroko. (Foto: istcup.net)
Hercogova se iz Carigrada seli v Maroko. (Foto: istcup.net)

Teden, v katerega smo vstopili, bo postregel s kar tremi ATP turnirji, oči slovenskih ljubiteljev tenisa pa bodo še posebej uprte v Carigrad, kjer bo nastopal Aljaž Bedene. Najvišjeuvrščeni slovenski tenisač bo v enem izmed največjih turških mest nastopil še tretje leto zapored. Leta 2016 je v napeti tekmi 1. kroga klonil proti Karenu Khachanovu, lansko leto pa je po zmagi nad Martonom Fucsovicsem v 2. krogu izpadel proti Milošu Raoniću, ki je slavil tesno zmago s 6:7(5), 6:3 in 7:6(3). Tokrat si je Aljaž z odličnimi rezultati izboril, da prosti 1. krog, v 2. krogu pa ga čaka obračun proti zmagovalcu obračuna med Tarom Danielom in Matteom Berretinijem.

Naslov v Carigradu brani Marin Čilić, kateremu tudi letos pripada vloga prvega favorita in prvega nosilca. Drugi nosilec turnirja je Bedenetov dobri prijatelj Damir Džumhur, tretji pa Italijan Andreas Seppi.

TEB BNP Paribas Istanbul Open (Carigrad, Turčija, €426.145), pesek, posamezno
1. krog: Aljaž Bedene (SLO/4) je prost.
2. krog: Daniel T./Berrettini M. – Bedene A. (SLO/4

V Münchenu bo naslov branil Zverev, v Estorilu pa Carreno-Busta

Ob turnirju v Carigradu bodo ta teden najboljši tenisači na svetu nastopali še v Münchenu in Estorilu. V glavnem mestu Nemčije vloga 1. nosilca pripada Alexandru Zverevu, ki je lani v finalu s 6:4 in 6:3 ugnal Argentinca Guida Pello. Oba tenisača bosta na BMW Opnu nastopila tudi letos, 2. nosilec turnirja je Roberto Bautista-Agut, tretji Diego Schwartzman, četrti pa Hyeon Chung. Na Portugalskem sta glavna favorita za naslov Kevin Anderson in Pablo Carreno-Busta, odmevna imena pa so še Kyle Edmund, Gilles Muller, Stefanos Tsitsipas in Albert Ramos-Vinolas.

V Rabatu vseslovenski obračun v 2. krogu?

Za razliko od moških bodo dekleta na najvišji ravni tokrat nastopila le na dveh turnirjih. En že poteka v Pragi, kjer bi v vlogi 1. nosilke morala nastopiti Karolina Pliškova, a je nastop odpovedala, drugi pa v Rabatu. Turnir v Maroku ne bo minil brez slovenskih predstavnic, saj po dobrem rezultatu v Carigradu v Maroko prihaja Polona Hercog, ki pa bi se v morebitnem 2. krogu lahko pomerila tudi proti Tamari Zidanšek. A pot do tja je še dolga, saj mora Tamara  najprej v 3. krogu kvalifikacij ugnati Madžarko Stollarjevo, žreb Zidanškovo poslati v spodnji del turnirske tabele, kjer bi se Tamara v 1. krogu glavnega dela turnirja pomerila proti kvalifikantki, Hercogova pa bo za preboj v 2. krog morala presenetiti Dominiko Cibulkovo.

Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem (Rabat, Maroko, $250.000), pesek, posamezno
1. krog kvalifikacij: Schoofs B. (Niz) – Zidanšek T. (SLO/5) 3:6, 6:3, 4:6
2. krog kvalifikacij
: Benoit M. (Fra) – Zidanšek T. (SLO/5) 2:6, 2:6
3. krog kvalifikacij
: Stollar F. (Mad) – Zidanšek T. (SLO/5) 
1. krog
: Hercog P. (SLO) – Cibulkova D. (Svk/2)