Hercogova prepričljiva, Jakupovićeva prestala kvalifikacije

Hercogova v Charlestonu prepričljivo mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Hercogova v Charlestonu prepričljivo mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Za slovenskima tenisačicama, ki se ta teden poizkušata dokazati na turnirjih serije WTA, je odličen ponedeljek. Na močnem turnirju v Charlestonu, kjer igralke igrajo na zelenem pesku, se je izkazala Polona Hercog, ki je v obračunu 1. kroga s 6:1 in 6:4 ugnala Belgijko Zanevsko. Odlične novice pa prihajajo tudi iz Mehike, kjer je Dalila Jakupović slavila zmago tudi v 3. krogu kvalifikacij in si tako priigrala mesto v glavnem delu turnirja.  

Hercogova v Charlestonu prepričljivo mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)
Hercogova v Charlestonu prepričljivo mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je na v Charlestonu do sedaj nastopila samo enkrat, a ima na turnir, kjer dekleta nastopajo na zelenem pesku lepe spomine. Leta 2012 je namreč z zmagami nad Date Krummovo, Lepchenkovo, Bartolijevo in Petrovo uvrstila v polfinale, kjer pa je sicer s kar 0:6 in 0:6 tedaj klonila proti Lucie Safarovi. Tokrat se Mariborčanka počasi vrača na WTA turnejo, pred kratkim je uspešno prestala kvalifikacije v Miamiju, tudi v Charlestonu pa je začetek obetaven. V 1. krogu ji je nasproti stala Belgijka Maryna Zanevska, ki proti Hercogovi ni imela pravih možnosti. Polona se bo za mesto v osmini finala p0merila proti Francozinji Alize Cornet (37. igralka sveta), ki proti Mariborčanki v medsebojnih obračunih vodi s 3:1.

WTA Charleston (Zda, $800.000), zeleni pesek
1. krog: Hercog P. (SLO) – Zanevska M. (Bel) 6:1, 6:4
2. krog: Hercog P. (SLO) – Cornet A. (Fra/14)

 


Jakupovićeva nadaljuje z nizom zmag

Število zaporednih tekem brez poraza pa je na številko 9 povečala Dalila Jakupović, ki se je po turnirski zmagi na turnirju serije ITF v Canberri, uspešno spopadla tudi s kvalifikantkami na turnirju serije WTA v Monterreyju. 27-letna Slovenka je bila v kvalifikacijah brez prave konkurence, v 1. krogu glavnega dela turnirja pa se bo pomerila s Švicarko Stefanie Voegele. Proti igralki, ki na WTA lestvici trenutno zaseda 124. mesto, je Jakupovićeva enkrat že nastopila in sicer decembra lani, ko je bila Slovenka primorana obračun predati. Švicarka je letos v Mehiki že zabeležila en vrhunski rezultat in sicer nastop v finalu turnirja serije WTA v Acapulcu.

WTA Monterrey (Mehika, $250.000), trda podlaga
3. krog kvalifikacij: Santamaria S. (Zda) – Jakupović D. (SLO/6) 2:6, 5:7
1. krog: Voegele S. (Švi) – Jakupović D. (SLO/Q)