Hercogova po treh nizih zapušča Wimbledon, Zidanškova na igrišče v torek

Polona Hercog v Angersu brez četrtfinala. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Slovenska teniška igralka Polona Hercog v Wimbledonu letos ni uspela preskočiti uvodne ovire. Mariborčanka je proti Američanki Danielle Rose Collins prvi niz dobila s 6:4, nato pa naslednja dva izgubila in tako kot prva od slovenskih predstavnikov končala z letošnjimi nastopi v All England Clubu.

Polona Hercog je v Wimbledonu obstala v 1. kolu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko je deževno vreme ponedeljkov program zamaknilo za skoraj pet ur, sta se Polona Hercog in Danielle Rose Collins vendarle podali na igrišče št. 6. Tekmo je bolje pričela Slovenka, ki je v prvem nizu dvakrat odvzela servis Američanki, v 10. igri pa brez izgubljene točke potrdila zmago v prvem nizu.

Dolga leta najvišje uvrščeni slovenski predstavnici je dobro kazalo tudi na začetku drugega niza. Povedla je namreč z ‘breakom’ prednosti 2:1, nato pa so se stvari začele obračati v prid nasprotnice. Collinsova je takoj prišla do ‘re-breaka’, v naslednji igri rešila žogico za ‘break’, nato pa Hercogovi še enkrat odvzela začetni udarec in tako povedla s 4:2. Drug niz je po 47 minutah igre z rezultatom 6:3 pripadel 48. igralki sveta, ki je tudi tretjega pričela na najboljši možen način – z ‘breakom’. Hercogova je sicer v nadaljevanju niza imela štiri žogice za ‘re-break’, a nobene ni uspela izkoristiti. Američanka je na drugi strani v 8. igri niza izkoristila svojo drugo zaključno žogico in napredovala v 2. kolo.

Polona Hercog je tako v Wimbledonu šestič v karieri obstala v 1. kolu, njena najboljša rezultata na sveti travi pa ostajata iz let 2017 in 2019, ko se je prebila do 3. kola.

Zidanškova na igrišče v torek

V ponedeljek bi se na igrišče št. 12 morala podati tudi Tamara Zidanšek, a so se organizatorji odločili njen dvoboj proti Čehinji Karolini Pliškovi prestaviti na torek.

CELOTNA STATISTIKA

Wimbledon (Velika Britanija, £17,066,000, travnata podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Hercog P. (Slo) – Collins D. R. (Zda) 6:4, 3:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Pliškova Ka. (Češ/8) [29.6.]
Juvan K. (Slo) – Benčič B. (Švi) [29.6.]
Bedene A. (Slo) – Moutet C. (Fra) [29.6.]

Dvojice, 1. kolo
Juvan K./Li A. – Dolehide C./Sanders S.
(10)Jurak D./Klepač A. – Martić P./Rogers S.
Santamaria S./Zidanšek T. – Arraubarrena L./Podorska N.