Herbert: “Ne maram, da mi pravijo specialist za dvojice.”

Francoski tenisač Pierre-Hugues Herbert ima za seboj odličen vstop v novo sezono. 27-letnik, nad kariero katerega bedi tudi Fabrice Santoro, je odlično formo potrdil v Montpellierju, kjer se je prebil vse do finala, še pred tem pa je skupaj z Nicolasom Mahutom osvojil Odprto prvenstvo Avstralije. Kljub temu se Pierre nima za specialista dvojic.

pierre hugues - Herbert: "Ne maram, da mi pravijo specialist za dvojice."
Pierre Hugues Herbert v začetku letošnje sezone naravnost blesti. (Foto: Instagram/opensuddefrance)

Z Nicom (Nicolas Mahut) nisva specialista za igro dvojic, ampak igralca enojic, ki igrata tudi dvojice. Res je, da imava boljše rezultate v dvojicah, a to nikoli ni bil najin glavni cilj. Kličite naju teniška igralca,” je Pierre-Hugues Herbert dejal za francoski častnik “L’Equipe”.

S Souso in Querreyjem izstopajo

Herbert je skupaj z Nicolasom Mahutom v konkurenci moških dvojic osvojil že vse turnirje za Grand Slam, a v letošnji sezoni resnično dokazuje, da velja tudi za vrhunskega igralca v posamični konkurenci. V Dohi se je prebil do četrtfinala, na OP Avstralije do 3. kroga, v Montepllierju pa je prišel vse do finala.

S ponedeljkom je Pierre-Hugues postal 36. igralec sveta in s tem prišel do nove najboljše uvrstitve v karieri. Ob tem velja omeniti, da je Herbert ob Joau Sousi in Samu Querreyju edini tenisač, ki na ATP lestvici tako med posamezniki kot tudi v konkurenci dvojic zaseda mesto med najboljšimi 50 na svetu.