Največje presenečeneje turnirja do naslova v Cordobi

Juan Ignacio Londero do prvenca v Cordobi. (Foto: Instagram/CordobaOpen)

Juan Ignacio Londero do prvenca v Cordobi. (Foto: Instagram/CordobaOpen)

25-letni Argentinec Juan Ignacio Londero v Cordobi presenečal skozi celoten turnir,s še eno izjemno predstavo v finalu pa je premagal rojaka Guida Pello in prišel do svojega prvega naslova na turnirjih serije ATP. Bilo je 3:6, 7:5 in 6:1 .

Juan Ignacio Londero do prvenca v Cordobi. (Foto: Instagram/CordobaOpen)
Juan Ignacio Londero do prvenca v Cordobi. (Foto: Instagram/CordobaOpen)

V Cordobi smo spremljali dvoboj dveh domačinov, obračun pa je bolje odprl favorizirani Guido Pella. Tako kot Juan Ignacio Londero je tudi Pella lovil svoj prvi ATP naslov, a še 4. ostal praznih rok. V drugem nizu je imel sicer vse v svojih rokah in že vodil s 4:2. Nato pa je sledil delni rezultat 11:2 kar je bilo dovolj za zmago 25-letnega Argentinca, ki do tega trenutka sploh ni veliko nastopal na ATP turneji.

Zdaj je na vrsti Buenos Aires

Oba igralca sta se takoj po končanem finalu odpravila na pot in sicer proti glavnemu mestu Argentine, kjer se bodo mudili ta teden najboljši igralci južnoameriškega peska. Tja se po poškodbi iz Avstralije vrača Dominic Thiem, ki je lani v finalu ugnal tudi letos edinega slovenskega predstavnika Aljaža Bedene. Ljubljančan se prav tako vrača v Buenos Aires, kjer se bo v 1. krogu pomeril proti domačinu Guidu Andreozziju. Londero bo v prvem krogu igral proti Joau Soasi, Pella pa proti mlademu domačinu Franciscu Cerundolu, ki bo imel lepo priložnost morda celo presenetiti utrujenega Pello in pokazati, zakaj si je zaslužil t.i. wild-card.

Močnejša zasedba v Rotterdamu

Poleg ATP 250 v Buenos Airesu bomo spremljali tudi turnir v Rotterdamu serije 500, kjer bodo organizatorji turnirja pogrešali branilca naslova Rogerja Federerja. Pravtako je bilo že omenjeno v enem od prejšnjih člankov, da je imajo organizatorji veliko problemov z odpodvedmi najboljših kot so Alexander Zverev, Marin Čilič, Grigor Dimitrov, Kyle Edmund, Nick Kyrgios in Richard Gasquet. Vendar kljub vsemu konkurenca ostaja na zelo visokem nivoju, saj bodo na turnirju med drugim nastopali Kei Nishikori, Karen Khachanov, Stefanos Tsitsipas, Miloš Raonič, Daniil Medvedev, Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, David Goffin, Stan Wawrinka in še mnogi drugi.