Halepova zapušča prestol: Kvitova “straši” po Melbourneu!

Petra Kvitova v Melbourneu melje dalje. (Foto: zimbio.com)

Petra Kvitova v Melbourneu melje dalje. (Foto: zimbio.com)

Čehinja Petra Kvitova je v četrtfinalnem obračunu Odprtega prvenstva Avstralije potrdila izjemno formo, z rezultatom 6:1 in 6:4 izločila domačinko Ashleigh Barty in  tem poskrbela, da bo na vrhu WTA lestvice po 48 tednih kraljevanja zapustila Simona Halep. 

Petra Kvitova v Melbourneu melje dalje. (Foto: zimbio.com)
Petra Kvitova v Melbourneu melje dalje. (Foto: zimbio.com)

28-letna Čehinja Petra Kvitova v Avstralji izgleda dobro kot morda še nikoli. Tekmice melje eno za drugo in drvi proti tretjemu osvojenemu turnirju za Grand Slam.

Tokrat je še drugič v 10 dneh ugnala Avstralko Ashleigh Barty, od katere je bila boljša že v generalki pred Odprtim prvenstvom Avstralije v Sydneyju. Od Bartyjeve je bila v Melbournu boljša s 6:1 in 6:4, za zmago pa potrebovala vsega uro in 10 minut.

Zanesljiva kot še nikoli

Če štejemo zmage iz Sydneyja, je danes Kvitova prišla že do 10. zmage v nizu. V Melbourneu je izločila 5 tekmic, v 5 obračunih pa izgubila, verjeli ali ne, le 22 iger. V povprečju ji tako vsaka tekmica vzame le nekaj več kot 4 igre.

Sprememba na vrhu

Zmaga Kvitove nad Bartyjevo je med drugim že zagotovila tudi menjavo na vrhu WTA lestvice. Ta se bo zgodila v ponedeljek. Simona Halep je za razliko od preostalih tekmic izgubila preveč točk in 1. mesta ne bo uspela zadržati. Položaj nove najboljše tenisačice na svetu lahko zavzamejo še kar 4 tenisačice. Trenutno najbolje kaže Kvitovi, ki je na t.i. “live” WTA lestvici že skočila na 1. mesto, prevzamejo pa ji ga lahko Naomi Osaka, Elina Svitolina in Karolina Pliškova.

OP Avstralije (Melbourne, A$ 60.000.000, trda podlaga), posamezno (Ž), četrtfinale
Williams S. (Zda/16) – Pliškova Ka. (Češ/7)
Osaka N. (Jap/4) – Svitolina E. (Ukr/6)

Kvitova (Češ/8) – Barty A. (Avs/15) 6:1, 6:4
Pavlyuchenkova A. (Rus) – Collins D. R. (Zda) 6:2, 5:7, 1:6

https://www.youtube.com/watch?v=Rn1wgsPCqh0