Halepova spet napada prestol, Pliškova izjemna

Čehinja Pliškova v letošnji sezoni navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Čehinja Pliškova v letošnji sezoni navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Japonka Naomi Osaka po osvojenem Odprtem prvenstvu Avstralije ne navdušuje, kar s pridom izkorišča Simona Halep, ki znova napada teniški prestol. Romunka bi znova postala 1. igralka sveta že s prebojem v finale turnirja WTA Premier v Miamiju, a v polfinalu ji bo nasproti stala letos izjemna Karolina Pliškova. 

Čehinja Pliškova v letošnji sezoni navdušuje. (Foto: zimbio.com)
Čehinja Pliškova v letošnji sezoni navdušuje. (Foto: zimbio.com)

Simona Halep, ki se je na turnirju serije WTA Premier v Miamiju daleč najbolj namučila prav s Polono Hercog v 3. krogu, je v četrtfinalu ugnala 18. nosilko Qiang Wang. Kitajka je imela v drugem nizu izjemno priložnost, da tekmo popelje v 3. niz, a je ni uspela izkoristiti. Vodila je namreč s kar 5:1, pri vodstvu s 5:4 pa imela na servis Romunke tudi tri vezane žogice za niz (0:40).

Bo šlo tudi proti izjemni Čehinji?

Halepova se je v slogu najboljših rešila in si priborila polfinalno vstopnico. Sedaj je 27-letna tenisačica le še zmago oddaljena od povratka na teniški prestol. V polfinalu jo čaka obračun proti letos zares izjemni Karolini Pliškovi, ki je na 24 tekmah zabeležila kar 21 zmag in le 3 poraze. Tokrat je bila Pliškova boljša od rojakinje Markete Vondrousove.

V drugem polfinalu se bosta za finalno vstopnico med seboj pomerili Avstralka Ashleigh Barty, ki je v tretjem letošnjem medsebojnem obračunu vendarle uspela premagati Petro Kvitovo, ter Estonka Anett Kontaveit.

WTA Premier Miami (Zda, $9,035,428, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), četrtfinale
Hsieh S-W. (Tjv/27) – Kontaveit A (Est/21) 6:3, 2:6, 5:7
Kvitova P. (Češ/3) – Barty A. (Avs/12) 6:7(6), 6:3, 2:6
Pliškova Ka. (Češ/5) – Vondrousova M. 6:3, 6:4
Wang Q. (Kit/18) – Halep S. (Rom/2) 4:6, 5:7

Polfinale
Kontaveit A. (Est/21) – Barty A. (Avs) [28.3., 18.00]
Pliškova Ka. (Češ/5) – Halep S. (Rom/2) [29.3., 2.00]