“Če želiš uspeti, moraš o tenisu razmišljati dan in noč”

V intervjuju za ‘GQ’ je Richard Gasquet spregovoril o tem, kaj vse je žrtvoval za tenis. Francoski tenisač, ki je več mesecev počival zaradi poškodbe, je dejal, da brez žrtvovanj pač ne gre.

Richard Gasquet (Foto: Tennisworldusa.com)

“Po drugi strani pa to ni žrtvovanje. Moj cilj v življenju je bil od nekdaj zmagovati tekme in da igram. Tukaj pokažem najboljšo verzijo sebe. Najbolj uživam v tem, ampak v smislu življenja; tukaj pa moraš o tenisu razmišljati dan in noč, če želiš uspeti. Nimaš izbire. Nikoli ne smeš odnehati. Če si vzameš tri, štiri dni počitnic, to ceno plačaš kasneje. Tukj so tisti na vrhu še najbolj profesionalni, bolj kot ostali.”

Gasquet je šel na operacijo zaradi poškodbe dimelj in letos še ni odigral profesionalne tekme. Bivši TOP 10 tenisač se vrača s peščeno sezono. “Nekateri dnevi so težki, ampak zelo ljubim ta šport, visoko kakovostne tekme in publiko. Ne bo dolgo, preden ne odložim loparja in neham igrati. Čez kakšne tri leta. Želim si še več.”

Gasquet pravi, da ne gleda tenisa

“Drugače pa ne gledam preveč tenisa. Ga že preigram dovolj. Uživam, ker enkrat ne bo več potovanj in hotelov. Kar ni tako slabo, ker nisem ljubitelj hotelov. Hočem pa igrati, dokler mi bo telo to dovoljevalo. Zadnjih pet let še dodatno čutim ljubezen do igre. Ni se mi bilo potrebno poškodovati, da sem začutil to, hočem pa čim prej ozdraveti. Imam dovolj izkušenj, da vem, kako se vrniti po poškodbi.”