Grega Žemlja pred tekmami proti Čilu: “Če pogledamo na uvrstitve na ATP lestvici, je vloga favoritov seveda jasna”

Grega Zemlja during Day 2 of tennis tournament Mima Jausovec cup where compete best Slovenian tennis players of the East and West, on June 7, 2020 in RCU Lukovica, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Slovensko teniško reprezentanco tudi v letu 2022 čaka dvoboj proti južnoameriški reprezentanci. Potem, ko so letos septembra v Portorožu premagali Paragvaj, bo tekmec v kvalifikacijah za svetovno skupino I Davisovega pokala Čile.

Grega Žemlja (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Vseh 16 dvobojev bo na sporedu 4. in 5. marca prihodnje leto, Slovenija pa bo gostovala. Prizorišče še ni znano.

To bo drugi dvoboj, ki ga bo na klopi vodil selektor Grega Žemlja, ki optimistično gleda na dvoboj:

»Če pogledamo uvrstitve na ATP lestvici, je vloga favoritov seveda jasna, vendar je v Davisom pokalu trenutna situacija zelo negotova, veliko stvari se lahko obrne prav v zadnjem trenutku. Motivacije za to tekmo verjamem da ne bo manjkalo, vsako tekmo,  ne glede na nasprotnika, gremo na zmago.«

Čile je zadnji dvoboj v Davisovem pokalu odigral letos septembra, ko je v prvem kolu svetovne skupine I izgubil proti Slovaški. V Bratislavi je bilo 3:1 za domačo reprezentanco. Prvi igralec je Cristian Garin, ki je trenutno na 17. mestu lestvice ATP. V karieri je osvojil kar 6 turnirjev serije ATP, letos pa je nastopil v 4. kolu Wimbledona in OP Francije.

Največji uspeh Čila v Davisovem pokalu je finalni nastop leta 1976, ko je izgubil proti Italiji.  Slovenijo tako čaka nova dolga pot, naj spomnimo, lani marca je prav na tej stopnji tekmovanja igrala v Pakistanu.

Vir: Tenis Slovenija