Grega Žemlja pred obračunom proti Turčiji: “Žreb je primeren temu rangu tekmovanja”

Grega Žemlja (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Slovenska moška reprezentanca je dobila tekmeca v kvalifikacijah za svetovno skupino I v Davisovem pokalu. Žreb v katerem Slovenija ni bila nosilec ji je določil Turčijo. Dvoboj bo na sporedu na začetku februarja prihodnje leto v Turčiji. Naj spomnimo, Slovenija je prejšnji teden v Portorožu premagala Estonijo in se uvrstila v višji rang tekmovanja.

Grega Žemlja (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V Portorožu sta kariero zaključila Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. S tem se je zaključilo obdobje velike trojice Bedene, Kavčič, Žemlja. Vsaj eden od njih je od leta 2005 naprej sodeloval v dvobojih Davisovega pokala, ta niz pa se je prekinil lani proti Paragvaju in letos proti Čilu, ko je kapetan Grega Žemlja začel s pomlajevanjem reprezentance. Zdaj je pred njim zahtevna naloga, glavno vlogo pa bodo morali ob Blažu Roli prevzeti igralci, ki so celo mlajši od 20 let (Bor Artnak, Matic Križnik, Maj Premzl), zaradi študijskih obveznosti pa sta tokrat na razširjenih pripravah v Portorožu manjkala Sebastian Dominko in Filip Jeff Planinšek.

“Žreb je primeren temu rangu tekmovanja. Škoda, ker ne igramo doma. Vse bo zato malce bolj zapleteno. V naši ekipi je veliko odvisno od tega, kdo igra. Do zadnjega težko napovedujem igralce, ki bodo igrali v slovenskem dresu. Upam, da se zberemo v čim boljši zasedbi in potem napademo zmago,” je dejal selektor Grega Žemlja.

Slovenija je proti Turčiji igrala dvakrat. Prvič ob sploh prvem nastopu slovenske reprezentance v Davisovem pokalu. V Zambiji leta 1993 je Slovenija zmagala s 3:0. Igrala sta Marko Por in Blaž Trupej, kapetan je bil Aleš Filipčič. Drugi dvoboj je bil pred 4 leti v Portorožu, Slovenija pa je zmagala s 3:2. Turki so po igri dvojic vodili z 2:1, potem pa sta zmagala Aljaž Bedene (dobil je tudi prvi posamični dvoboj), za zmago Slovenije pa je poskrbel Nik Razboršek. Slovenija je trenutno na 48. mestu na lestvici, Turčija pa 38. Turki so ta mesec igrali v Kolumbiji in izgubili s 4:0. Turčija ima trenutno štiri igralce med prvih 500 na lestvici ATP, najvišje je na 220. mestu Altug Celikbilek.

Vir: Tenis Slovenija