Evropa proti ekipi sveta povedla z 8:4; na igrišče po dveh mesecih stopil Đoković

Federer je nudil nekaj nasvetov (Foto: Laver Cup)

V londonski areni O2 je pod streho še drugi tekmovalni dan Laverjevega pokala. Gre za moški teniški turnir med ekipama Evrope in preostalega sveta, ki vleče vzporednice z golfskim Ryderjevim pokalom. Po osmih dvobojih je tehtnica močno nagnjena v korist Evrope, ki vodi z 8:4 proti ekipi preostalega sveta.

Federer je nudil nekaj nasvetov (Foto: Laver Cup)

Po petkovem prvem dnevu dvobojev, ki ga je zaznamoval zadnji nastop švicarskega velikana tenisa Rogerja Federerja, je bil izid v zmagah poravnan 2:2. V soboto pa je Evropa dobila tri od štirih dvobojev za prepričljivo vodstvo pred odločilnim tretjim dnevom pokala.

Novak Đoković se je po dveh mesecih odsotnosti z igrišč prepričljivo vrnil. Srbski teniški zvezdnik je premagal predstavnika ekipa preostalega sveta iz ZDA Francesa Tiafoeja s 6:1 in 6:3. Pred tem je Italijan Matteo Berrettini odpravil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima s 7:6 (11), 4:6, 10:7.

Prav tako sta bila Đoković in Berrettini uspešnejša v igri dvojic od avstralsko-ameriške naveze Alex de Minaur/Jack Sock s 7:5, 6:2. Edino zmago za ekipo preostalega sveta je vpisal Američan Taylor Fritz, ki je ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:1, 4:6, 10:8 za edini sobotni točki. Britanec je v ekipi Evrope zamenjal Španca Rafaela Nadala.

Vir: Tenis Slovenija, STA