ATP Basel: Gilles Simon skorajda prevelik zalogaj

Še ena neprepričljiva, a vseeno dovolj dobra predstava Rogerja Federerja, ki je podaljšal niz zmag na 18 in se uvrstil v polfinale domačega turnirja serije 500 v Baslu. Švicar je kar petkrat izgubil začetni udarec, a vseeno slavil s 7:6, 4:6 in 6:4.

Federer se je izognil porazu (Foto: ATP)

“Ne vem, zakaj ne morem odigrati več tekme, kjer ne bi izgubil začetnega udarca. To se mi je dogajalo že v Šanghaju,” je povedal Federer pred tekmo, ko je še upal, da bo tokrat drugače, ampak svoj začetni udarec je izgubil kar petkrat. Na njegovo srečo Gilles Simon ni eden najboljših serverjev in je lahko izgubljeno priigral nazaj. Osemkrat šampion je trinajstkratni finalist je sedaj dobil že 18 zaporednih obračunov, v polfinalu pa čaka zmagovalca tekm Stefanos Tsitsipas in Daniil Medvedev.

Tekma je trajala 2 uri in 34 minut, kar ni bilo po godu sicer fizično odlično pripravljenemu Francozu. Simon je že včeraj igral dolg obračun proti Ernestsu Gulbisu, zato je bil danes vidno malce utrujen, a zato ni bil nič manj nevaren. Na tribuni ga je spremljala tudi njegova družina, dva sinova, a sta morala po prvem nizu zaradi pozne ure zapustiti teniški center.

Po tistem je njun očka dobil drugi niz, a nato v tretjem hitro izgubil začetni udarec, zaostal z 0:3 in začel izgubljati srečanje. Federer pa bo moral v naslednjem obračunu pošteno dvigniti raven svojega tenisa, če bo želel še devetič osvojiti krono v Baslu. Danes je bil skozi celoten obračun upravičeno jezen in glasen.