Feliciano Lopez izpadel iz TOP 100 po ….

37-letni Feliciano Lopez je prvo tekmo na ATP turneji odigral, še preden se je velika večina generacije NextGen sploh rodila. 

Prvič je med najboljših 100 vstopil leta 2002 po Wimbledonu in je tam ostal vse od takrat, kar pove veliko o njegovi kvaliteti. Lopez je dobil skorajda 500 ATP tekem in je nastopil v 17 finalih, od tega je šestkrat dvignil lovoriko. Največja je prišla pred dvema letoma v Queensu proti Marinu Čiliću. Lopez je prav tako šele drugi v Open eri, ki je nastopil na 430 ATP turnirjih. Prvi na seznamu je Fabrice Santoro.

Španec si je že začrtal pot, po kateri bo stopal, ko konča teniško kariero. V Madridu je prevzel vlogo direktorja turnirja. Vetera bo rekel zadnjo konec sezone 2019. Julija je potrdil turnir v Los Cabosu, dobil pa je tudi povabilo s strani organizatorjev v Barceloni prejšnji teden. Tam je nastopil kar 19-krat, zamudil je le eno izdajo od leta 2001. Je eden od šestih v Open eri, ki mu je uspelo na enem turnirju zaigrati devetnajstkrat (Andre Agassi, Roger Federer, Lleyton Hewitt, Fabrice Santoro in Jimmy Connors).

Lopez je ta teden zapustil prvih 100 na svetu, in to po 887 zaporednih tednih! To je bil najdaljši niz med aktivnimi po Rogerju Federerju, ki je med TOP 100 že 1021 tednov. Rafael Nadal je drugi s 837 tedni.