Medvedev po porazu: “Nisem izgubil zaradi poškodbe!”

V Barceloni je Dominic Thiem prišel samo z devetimi zmagami letos, ampak po tem se je vse spremenilo. V finalu je ugnal Daniila Medvedeva, ki je povsem razpadel, Rus pa je športno priznal, da ni izgubil zaradi kakršnekoli poškodbe.

Daniil Medvedev (Foto: Tennisworldusa.com)

Avstrijec je zmagal pošteno. Najprej je izločil Diega Schwartzman, Jaumeja Munarja in Guida Peullo, nato pa je v polfinalu domov poslal še Rafaela Nadala. V finalu je potreboval zgolj 73 minut, da je premagal Daniila Medvedeva s 6:4 in 6:0 za 13. ATP krono v karieri in prvo od St. Petersburga lansko leto.

Medvedev ni imel veliko v tanku po težki zmagi proti Keiju Nishikoriju. Bolela ga je rama, ampak je poudaril, da ni izgubil zaradi poškodbe. “Rama ni vplivala na tekmo, bolečino sem čutil samo, ko je že vodil s 5:3. Poklical sem fizioterapeva, kasneje pa nisem več čutil bolečine. Sprememba je bila v tem, da ni delal neizsiljenih napak, na kar se nisem prilagodil. Bilo je prepozno in momentum se je zasukal. Ni bilo vrnitve zame, ker je imel predober slice. Nisem mogel vsiliti svojih udarcev, on pa me je kaznoval za vsako kratko žogo. Tehnično je naredil vse prav. Lahko bi bil bolj agresiven, še posebno na prvem udarcu po servisu, ampak bilo je težko, ker sem zaostajal za nekaj iger. Bolj samozavesten sem bil na backhandu, ampak tudi to ga ni zmotilo.”