Šesti dan v Miamiju; Federer se bliža najboljši verziji

Roger Federer je v tretji tekmi v Miamiju že našel pravi ritem. Švicar je bil učinkovit, po tem ko je za Raduja Albota potreboval tri nize. Filipa Krajinovića je domov poslal s 7:5 in 6:3. 

Leteči Roger (Foto: ATP)

“Dobro sem serviral, kar je bilo pomembno, ker Filipu ima dober return. Zavedal sem se pritiska, da če ne bom zadel prvega servisa, lahko pride kazen. Ampak še vedno sem tvegal, ker sem dobro zadeval črte. Ko sem želel, sem lahko tudi skrajšal točke,” je povedal Federer. Bila je intenzivna tekma. Prvih deset iger je bilo izenačenih. Šele nato sem pobegnil naprej. Imel sem 20-minutno obdobje, kjer se je ustvarila razlika. To je bilo ključno.”

Naslednji za “maestra” je Daniil Medvedev, še en talentirani tenisač, ki je v treh nizih oziroma treh podaljšanih igrah premagal Američana Reillyja Opelko. Ta je bil blizu zmagi v tretjem nizu, dokler nista šla v podaljšano igro, kjer pa ni dobil niti točke več. Federer se že veseli tekme. “Komaj čakam. Zelo sem navdušen nad njegovim napredkom, moram reči, da je bilo lansko leto zanj neverjetno. Zelo impresivno.”