Federer: “Če hočem pokriti stroške, potrebujem četrtfinale”

Roger Federer še vedno rad potuje po svetu, ampak življenje na poti s celotno ekipo, družino in sodelavci ni vedno enostavno. Tenisači si morajo organizirati prevoze, nastanitve, letalske lete, obenem pa še plačevati za svojo ekipo. 

Federer se nima glede denarja ničesar za bati (Foto: Tennisworldusa.com)

Švicar ima s seboj veliko ekipo. V intervjuju za Credit Suisse je povedal: “Ekipa mi je zelo pomembna, vedno pravim, da si samo tako dober, kot so tvoji člani ekipe. Sam imam ogromno ekipo, takšno število ljudi pa včasih ustvari pritisk. Moraš zaigrati v četrtfinalu, drugače ne pokriješ stroškov,” se je šalil Roger Federer, čeprav izrečeno ni tako daleč od resnice.

“Pritisk je vedno dobrodošel. Če ne bi več postal nervozen, potem bi to pomenilo, da mi ni mar. Ne moreš se izogniti pritisku, nismo roboti, smo običajni ljudje, le da moraš biti v takšnih trenutkih samozavesten. Če si pretirano samozavesten, prav tako ni dobro. Moraš najti ravnovesje. Včasih je bilo veliko težje preboleti poraz, sedaj pa vem, da vsakič, ko stopim na igrišče, dam vse od sebe. To pomeni, da lahko izgubim, ampak ko zamenjaš podlago ali igraš naslednjo tekmo, je tisti poraz že v preteklosti.”