Federer: “Nikomur ni mar, če ne premagaš mene ali Nadala”

Roger Federer je delil razmišljanje o percepciji javnosti glede nove generacije teniških igralcev. Švicarski tenisač meni, da moraš, da bi postal popularen, premagati najboljše na svetu. 

Teniški legendi sta še vedno na vodilnih mestih ATP lestvice (Foto: Google)

“Kar malo čudno je vse skupaj. Včasih si govoril o vzpenjajočih igralcih, ko so začeli premagovati dobre igralce. Danes morajo premagati mene ali Rafaela Nadala, ali pa Novaka Đokovića, drugače nikomur ni mar,” je povedal Federer za Blick.

Komentiral je tudi svojo upokojitev. “Konec je bližje kot kadarkoli prej, ampak ne vem, kdaj se bo zgodilo. Nimam planov, ne razmišljam o tem. Nekaj je jasno, moje življenje bo res zanimivo in duhovito, še posebej zaradi štirih otrok. Ampak starejši, kot so, bolj zreli so. Veselim se, ko bodo odšli v šolo.”

Tudi Federer sam je presenečen nad uspehom, ki ga je bil deležen. “Kot otrok si nikoli nisem mislil, da bom tako uspešen. Želel sem biti najboljši, kot sem lahko bil. To ni normalno, to ni resnično. Vedno sem imel le idole, ampak jih nisem želel kopirati. Skušal sem biti unikaten, moraš najti svojo identiteto in način igre.”