DRŽAVNI POKAL: Juričeva poskrbela, da je naslov ostal doma, Špec znova boljši od Dimca

Matic Špec ima za seboj izjemno uspešen teden v Avstriji. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Z obema finalnima obračunoma se je na igriščih TK Branik Maribor zaključil prvi v nizu članskih Telemach državnih pokalov. Naslova sta se razveselila 25-letni Matic Špec (ŽTK Maribor) in pet let mlajša Noka Jurič (TK Branik Maribor).

Matic Špec po zimskem državnem prvenstvu osvojil še državni pokal v Mariboru. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Ostali prispevki:
DRŽAVNI POKAL – PREGLED ŽREBA: Špeca bo izzval Kovač, na turnirju 20 predstavnikov domačega kluba
DRŽAVNI POKAL – PO 1. DNEVU: Gorinškova pričela odločno, 14-letni Švec nadigral 18 let starejšega
DRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

Tako v moški kot tudi v ženski konkurenci si je mesto v glavnem delu turnirja uspelo priigrati 30 tekmovalcem. Že v 1. kolu je nase opozoril 15-letni Žiga Švec (ŽTK Maribor), ki je ugnal kar 17 let starejšega Tonija Hadzovca (TK Terme Ptuj)., sicer  6. nosilca turnirja. Od nosilcev se je v 1. kolu zalomilo še Gašperju Bezjaku (ŽTK Maribor) in Joštu Plestenjaku (TD Slovan).

Po povratku iz Beograda se je na turnirju odlično odrezal Matic Križnik (TK Center Court), ki je v uvodnih tekmah nadigral kar tri tekmecev, v ponedeljkovem polfinalu pa moral priznati premoč Maticu Dimicu (TK Triglav Kranj). Tudi slednji je v uvodnih kolih deloval zelo prepričljivo, klonil pa na zadnji stopnički.

Še drugič zapored je na turnirju pod okriljem Tenis Slovenije v finalu moral priznati premoč soimenjaku Maticu Špecu (ŽTK Maribor), ki tekom celotnega turnirja ni oddal niza. Po vrsti je ugnal Tilna Kovača (TK Terme Ptuj), Marka Sabolčkega (GFTA), Žigo Šveca, pred finalom pa še Tina Kovačiča (ŽTK Maribor), ki je pred tem v četrtfinalu izločil 1. nosilca Jana Kupčiča (TK Terme Ptuj).

V finalu je Špec hitro povedel s 3:0, na koncu pa obračun dobil s 6:2 in 6:2. Podobno prepričljiv je bil Špec tudi v finalu zimskega državnega prvenstva v Medvodah, kjer je Dimca ugnal s 6:4 in 6:1.

MOŠKI

Četrtfinale
(1)Kupčič J. – (5)Kovačič T. 6:2, 3:6, 9:11
Špec M. – Švec Ž. 6:3, 6:1
Puntarič N. – Križnik M. 3:6, 1:6
(8)Kovačič Ž. – (2)Dimic M. 2:6, 1:6

Polfinale
(5)Kovačič T. – Špec M. 2:6, 1:6
Križnik M. – (2)Dimic M. 4:6, 5:7

Finale: Špec M. – (2)Dimic M. 6:2, 6:2


Juričeva se ni predala do zadnjega

Precej bolj izenačeno in napeto vse do konca je bilo v ženskem finalu. Tam sta si nasproti stali Noka Jurič (TK Branik Maribor) in Tara Gorinšek (TK Terme Ptuj). Druga je tekmice skoraj dobesedno mlela eno za drugo in na poti do finala proti Rimi Kočevar (TK Spin Medvode), Nali Kovačič (ŽTK Maribor), Isabel Blaževič (TK Branik Maribor) in Anali Kočevar (TK Spin Medvode) skupaj oddala zgolj 9 iger.

Juričeva je v finalu po preobratu ugnala Gorinškovo. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Odlično ji je kazalo tudi v finalu, kjer je proti Juričevi prvi niz dobila z rezultatom 6:4, v drugem pa pri vodstvu s 5:4 servirala za prvi naslov v članski konkurenci na domači sceni. Juričeva se ni predala vse do zadnjega in to se ji je na koncu obrestovalo. Sprva je Gorinškovi odvzela začetni udarec, nato po pravi drami dobila podaljšano igro drugega niza, v tretjem pa odigrala brez napak.

Za Juričevo, ki je pred tem ugnala Sheilo Glavaš (ŠD LTA), Žano Kukavico (ŠTK Velenje) in Hano Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), je to prvi naslov na domačih tleh po juniju leta 2019.

Na tokratnem turnirju so nase opozorile tudi nekatere mlajše tekmovalke. V 2. kolo so se denimo uvrstile 14-letne Zala Vnuk (TK In), Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in Eva Cikajlo (TK Radomlje), do četrtfinala pa je uspelo priti leto dni starejši Pii Petelinšek (ŽTK Maribor).

ŽENSKE

Četrtfinale
(1)Jurič N. – Kukavica Ž. 6:1, 6:2
(4)Bečirovič Novak H. – (8)Poglajen P. 7:5, 1:6, 10:7
(6)Gorinšek T. – Blaževič I. 6:1, 6:2
Petelinšek P. – (2)Kočevar A. 1:6, 2:6

Polfinale
(1)Jurič N. – (4)Bečirovič Novak H. 6:4, 6:3
(6)Gorinšek T. – (2)Kočevar A. 6:1, 6:2

Finale: (1)Jurič N. – (6)Gorinšek T. 4:6, 7:6(6), 10:0

Tekom celotnega turnirja so bili igralcem in igralkam na voljo iz fizioterapevtskega centra Artros.

VSI REZULTATI

2 thoughts on “DRŽAVNI POKAL: Juričeva poskrbela, da je naslov ostal doma, Špec znova boljši od Dimca

Comments are closed.