DRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

Na igriščih Teniškega kluba Branik je bilo na članskem Telemach državnem pokalu v nedeljo skupno odigranih 24 obračunov, popoldanski pa so že postregli tudi z vsemi polfinalisti. V moški konkurenci zmagoslavje Matica lahko prepreči le še Tino Kovačič. 

Telemach DP 210116 BW0308 1024x683 - DRŽAVNI POKAL - PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici
Tara Gorinšek se bo v polfinalu pomerila proti 2. nosilki turnirja. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

V nedeljo je vse tekmovalce, ki so dobili prvi obračun dneva, čakal dvojni program. Prvič sta se v moški konkurenci na teren podala prva dva nosilca, Jan Kupčič (TK Terme Ptuj) in Matic Dimic (TK Triglav Kranj). Medtem, ko je bil drugi v obeh obračunih zelo zanesljiv, se je Kupčič mimo Mihe Veličkega (TK Branik Maribor) še uspel prebiti, v četrtfinalu pa po drami klonil proti Tinu Kovačiču (ŽTK Maribor).

Prav Kovačič je zadnji, ki na igriščih TK Branik Maribor lahko prepreči slavje katerega od Maticev. Preostala tri polfinalna mesta so namreč zasedli Matic Špec (ŽTK Maribor), Matic Križnik (TK Center Court) in Matic Dimic (TK Triglav Kranj).

Križnik je brez večjih težav ugnal Gordana Frana Mileusnića (ŽTK Maribor) in Nikolo Puntariča (TA Breskvar), enako velja za Dimica proti Marselu Žnuderlu (ŽTK Maribor) in Žigi Kovačiču (TK Terme Ptuj), pričakovano pa si je mesto med najboljšimi štirimi priboril tudi prvi favorit za končno zmago Matic Špec. Ta je v četrtfinalu končal pot 15-letnega Žigo Šveca (ŽTK Maribor), ki je kljub porazu s 3:6 in 1:6 pustil dober vtis.

Tekme članskega državnega pokala z igrišč TK Branik Maribor lahko v živo spremljate TUKAJ (kliknite za prevezavo).

Ostali prispevki:
DRŽAVNI POKAL – PREGLED ŽREBA: Špeca bo izzval Kovač, na turnirju 20 predstavnikov domačega kluba
DRŽAVNI POKAL – PO 1. DNEVU: Gorinškova pričela odločno, 14-letni Švec nadigral 18 let starejšega

V ženski konkurenci je že takoj v 2. kolu pravi test čakal 1. nosilko turnirja Noko Jurič. Predstavnica domačega kluba, ki je bila v 1. kolu prosta, je četrtfinalno vstopnico lovila proti Sheili Glavaš (ŠD LTA), ki se je predtem sprehodila mimo treh tekmic. Juričevi jo je vendarle uspelo ustaviti (7:5, 6:3), po četrtfinalni zmagi proti Žani Kukavici (ŠTK Velenje), pa si je 1. nosilka uspela priigrati mesto v polfinalu.

Tam jo čaka obračun proti Hani Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), ki je v najbolj napetem četrtfinalnem obračunu z rezultatom 10:7 v tretjem nizu ugnala Pio Poglajen (TK As Litija). V drugem polfinalu se bosta za mesto v finalu pomerili Tara Gorinšek (TK Terme Ptuj) in Anali Kočevar (TK Spin Medvode).

Obe tekmovalki sta v dosedanjem delu turnirja nastopali zelo zanesljivo. Gorinškova je v četrtfinalu s kar 6:1 in 6:2 ugnala Isabel Blažević (TK Branik Maribor), z enakim rezultatom pa se je mimo 14-letne Pie Petelinšek (ŽTK Maribor) v polfinale uvrstila tudi Kočevarjeva.

MOŠKI

Četrtfinale
(1)Kupčič J. – (5)Kovačič T. 6:2, 3:6, 9:11
Špec M. – Švec Ž. 6:3, 6:1
Puntarič N. – Križnik M. 3:6, 1:6
(8)Kovačič Ž. – (2)Dimic M. 2:6, 1:6

Polfinale
Kovačič T. – Špec M.
Križnik M. – Dimic M.

ŽENSKE

Četrtfinale
(1)Jurič N. – Kukavica Ž. 6:1, 6:2
(4)Bečirovič Novak H. – (8)Poglajen P. 7:5, 1:6, 10:7
(6)Gorinšek T. – Blaževič I. 6:1, 6:2
Petelinšek P. – (2)Kočevar A. 1:6, 2:6

Polfinale
(1)Jurič N. – (4)Bečirovič Novak H.
(6)Gorinšek T. – (2)Kočevar A.

PONEDELJKOV RAZPORED

VSI DOSEDANJI REZULTATI

2 thoughts on “DRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

Comments are closed.