Drama in pol: Zidanškova zdržala in prišla v četrtfinale!

Tamara Zidanšek v četrtfinalu turnirja v Hua Hinu. (Foto: zimbio.com)

Tamara Zidanšek v četrtfinalu turnirja v Hua Hinu. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek se je po pravi drami prebila v četrtfinale turnirja serije WTA International na Tajskem. Sprva je kazalo, da bo prepričljivo dobila tretji niz, na koncu pa je celo rešila dve zaključni žogici in si priborila mesto med najboljših 8 na turnirju.  

Tamara Zidanšek v četrtfinalu turnirja v Hua Hinu. (Foto: zimbio.com)
Tamara Zidanšek v četrtfinalu turnirja v Hua Hinu. (Foto: Twitter)

Tamara Zidanšek je že pred pričetkom letošnje sezone dala vedeti, da se zaradi rezultatskih ambicij v tem letu ne bo pridružila slovenski izbrani vrsti v Pokalu federacij in zaenkrat se odločitev 21-letne Konjičanke kaže za učinkovito.

Na 250.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije WTA International na Tajskem je uspešno preskočila še drugo oviro in si po Bolu in Moskvi priborila še tretji četrtfinale na turnirjih serije WTA.

Kazalo je na hitrejši zaključek

V 2. krogu je Zidanškova moči merila s 117. igralko sveta Jennifer Brady in prvi niz kljub zaostanku z 1:3 dobila dokaj prepričljivo. S 5 zaporednimi osvojenimi igrami je namreč po le 35 minutah niz dobila s 6:3.

V drugem nizu je bilo vse skupaj še precej hitreje, a tokrat je bila tenisačica z več razlogi za veselje 23-letna Američanka. Ta je po 28 minutah igre drugi niz dobila s 6:0 in poskrbela, da se je zadnji obračun dneva v Hua Hinu še malo zavlekel.

A sprva ni kazalo, da ji je uspelo konec obračuna kaj preveč zamakniti. Zidanškova se je znova zbrala in ekspresno povedla s 5:0. Bradyjeva se je sprva izognila “kravati”, a takrat še ni želela reči zadnje. Konjičanka je pri vodstvu s 5:1 na svoj servis imela 3 vezane žogice za zmago (40:0), a Američanka se je rešila.

Na krilih “igre preživetja” je nadaljevala naprej in rezultat uspela izenačiti na 5:5. Zidanškova si je v naslednji igri zagotovila vsaj podaljšano igro, v kateri pa se je celo sama znašla v izgubljenem položaju. Bradyjeva je v tie-breaku namreč povedla s 6:4 in imela eno žogico za zmago tudi na svoj začetni udarec. Tamara se je rešila, po menjavi strani pri rezultatu 9:9 poskrbela za “winner“, nato pa v 7. poizkusu tekmo vendarle uspela zaključiti.

Za polfinale proti Golubicevi

V četrtfinalu Zidanškovo čaka obračun proti Švicarki Viktoriji Golubic. Tenisačica s hrvaškimi in srbskimi koreninami je na turnirju do sedaj izločila Saro Torribes Sormo in Ying-Ying Duan, na WTA lestvici pa zaseda 106. mesto.

WTA International Hua Hin (Tajska, $250.000, trda podlaga), posamezno
1. krog: Zidanšek T. (Slo) – Babos T. (Mad) 6:0, 3:1* – predaja
2. krog: Zidanšek T. (Slo) – Brady J. (Zda) 6:3, 0:6, 7:6(9)
Četrtfinale: Golubic V. (Švi) – Zidanšek T. (Slo) [petek, 1.2.]

Dvojice, 1. krog
Kumkhum L./Lister C. E. – Hon P./Zidanšek T. 6:2, 7:6(2)