Šele takrat se bo vrnil; Argentinec odsoten že štiri mesece

Devet let nazaj je takrat 21-letni Juan Martin del Potro postal 4. igralec sveta, ampak namesto da bi korakal naprej proti vrhu, je moral prekiniti kariero zaradi poškodbe zapestja. Ta ga je stala marsikaterega uspeha v zadnjih osmih letih. 

Del Potro se vrača februarja (Foto: Tennisworldusa.com)

Ampak vedno se je uspel vrniti! Še pred 24 meseci je bil izven TOP 1000 na svetu, nato pa se je ponov dvignil in v eni sezoni prilezel med najboljše. Tako kvaliteten tenisač je. Leta 2017 je že zasedal mesto med najboljšo deseterico. Še boljši rezultati pa so sledili v 2018, ko je zmagal na turnirju serije Masters v Indian Wellsu, dosegel polfinale Roland Garrosa, četrtfinale Wimbledona in pa finale OP ZDA. To je bil tudi prvi Grand Slam finale po New Yorku iz leta 2009, ko je premagal Rogerja Federerja.

Vse to mu je omogočilo priložnost, da bi nastopil na zaključnem turnirju najboljših v Londonu, nato pa je sledila tragedija v Šanghaju, ko je ponovno narobe stopil, tokrat pa je šlo koleno. Preskočiti je moral preostanek sezone in prvi Grand Slam sezone 2019.

Del Potro je potrdil, da bo nastopil v Delray Beachu v februarju. Pridružil se bo Kevinu Andersonu in Milošu Raoniću med najvišje postavljenimi. Prvo tekmo naj bi odigral 19. februarja.