DP U16: Perićeva poskrbela za slovo 1. nosilke, Žnuderlova po drami boljša od Flerinove

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji Zala U16 so se v torek prvič predstavila tudi dekleta. Že uvodno kolo je postreglo z izpadom 1. nosilke in dramatičnim zaključkom dvoboja med Anamari Žnuderl in Laro Flerin. 

nika peric 1024x683 - DP U16: Perićeva poskrbela za slovo 1. nosilke, Žnuderlova po drami boljša od Flerinove
Nika Perić mimo 1. nosilke v 2. kolo državnega prvenstva U16. (Foto: Bojan Matevžič)

Kar 15 od skupno 16 dvobojev uvodnega kola se je končalo že po dveh nizih. Pričakovano je bilo najbolj napeto med 2. nosilko turnirja Anamari Žnuderl (MU-SO) in zmagovalko nedavnega U16 turnirja na igriščih TK Triglav Kranj Laro Flerin (TR-KR). Prvi niz je z rezultatom 6:4 dobila Žnuderlova, a Flerinova je po osvojeni podaljšani igri dvoboj popeljala v tretji niz. Tudi tam je zmagovalko odločil tie-break, ki ga je z rezultatom 7:4 dobil Žnuderlova. Ta se bo v 2. kolu pomerila proti Zali Vnuk (TK-IN), ki je bila v torek boljša od leto dni starejše Eve Zalokar (TR-KR).

PREBERITE TUDI
DP U16: Šeško porazil 4. nosilca, Križnik, Švec in Videnovič zanesljivi

Odlično formo še naprej potrjuje Nika Perić (ŠENTJ), ki v kvalifikacijah ni oddala niti igre, v 1. kolu glavnega dela turnirja pa je izločila še 1. nosilko turnirja Niko Završki (ŠD_LTA). Bilo je 7:5 in 6:2. Od nosilk se je že v uvodnem kolu poslovila še Eva Muller Uhan (TC-LJ), ki je v dveh nizih morala priznati premoč Beti Butini Jazbec (ŽTKMB). V 2. kolu se obeta izjemen boj med Elo Plošnik (TR-KR) in Lijo Mumlek (ŽTKMB), ki sta prvo tekmico premagali brez izgubljene igre. Izpostaviti gre še gladko zmago Kaje Najzer (TK-IN) nad Aljo Senico (ŽTKMB). Najzerjeva bo v 2. kolu izzivala 4. nosilko Pio Petelinšek (ŽTKMB).

V sredo bodo na igriščih ŽTK Maribor odigrani vsi obračuni 2. kola tako v konkurenci fantov kot tudi med dekleti.

ZIMSKO DRŽAVNO PRVENSTVO – ZALA U16 (ŽTK Maribor, tepih, dvorana)

ŽREB IN VSI REZULTATI