DP U14: Štor naprej brez izgubljene igre, Šuštaršič Kalin in Lalič boljša od nosilcev

Aljaž Štor v Avstriji nastopa kot 1. nosilec turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V ponedeljek se je na igriščih TK Center Court začelo zimsko državno prvenstvo v starostni kategoriji U14. Dogajanje so odprli dečki, 15 od skupno 16 tekem 1. kola pa se je končalo že po dveh odigranih nizih. Najvišje postavljena igralca, Patrik Semenič in Aljaž Štor, sta v 2. kolo napredovala brez težav.

Aljažu Štoru v Ljubljani pripada vloga 2. nosilca turnirja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na zimskem državnem prvenstvu v kategoriji U14 se tako v deški kot tudi v dekliški konkurenci obeta zelo zanimiv boj za končno zmago. V ponedeljek sta z nastopi v posamični konkurenci končala 5. in 7. nosilec Sergej Videnović in Stefan Đokić. Za prvega je previsoko oviro predstavljal Nejc Šuštaršič Kalin (SL-LJ), od drugega je bil boljši Liam Lalič (ŽTKMB).

Brez kakršnihkoli težav sta v 2. kolo napredovala Patrik Semenič (SL-LJ), ki je izgubil le tri igre, ter Aljaž Štor (CTA), ki svojemu nasprotniku ni oddal niti ene igre. Prepričljivo sta delovala tudi Matija Kozjak (TK-CC) in Lan Konečnik (SGRAD).

V torek se bodo prvič na državnem prvenstvu predstavila tudi dekleta. Vloga 1. nosilke pripada Veritsi Yanevi (BREŽI), kot 2. nosilka bo nastopila Luisa Fusil (HARI).

Državno prvenstvo U14
(TK Center Court, pesek)

DEČKI

Vsi rezultati

DEKLICE

Vsi rezultati

Torkov razpored

Vsi rezultati