DP U12: Po dramatičnem razpletu v finale Meolic in Pavčič, za naslov še Milovanović Stamejčičeva in Peterlin Pahorjeva

Četrtek je na igriščih ŽTK Maribor postregel z dvema izjemno izenačenima polfinalnima obračunoma zimskega državnega prvenstva za igralce do 12. leta starosti. Po osvojenem tie-breaku tretjega niza sta si finalno vstopnico priigrala Erik Meolic in Mark Pavčič. Pri deklicah se bosta za naslov pomerili Brina Milovanović Stamejčič in Hana Peterlin Pahor. 

meolic 1 - DP U12: Po dramatičnem razpletu v finale Meolic in Pavčič, za naslov še Milovanović Stamejčičeva in Peterlin Pahorjeva
Erik Meolic po tie-breaku tretjega niza boljši od Muleja.

Zimsko državno prvenstvo U12
(ŽTK Maribor, tepih, dvorana)

DEČKI

Izjemno prepričljive predstave prvih štirih nosilcev v uvodnem fazi turnirja so napovedovale zelo zanimiva polfinalna obračuna in napovedi so se uresničile. V finale sta se po zmagi v tie-breaku tretjega niza prebila Erik Meolic (MAJA) in Mark Pavčič (TKMED), a kaj lahko bi bilo tudi drugače. Aleksej Mulej (MAJA) in Mark Škundrič (ŽTKMB) sta bila namreč tista, ki sta dobila prvi niz, a nasprotnika se nista predala in pripravila preobrat.

Meolic kandidira celo za dvojno zmagoslavje, saj se je skupaj z Mulejem v finale prebil tudi v konkurenci dvojic. Tam jima bo nasproti stala naveza Jaka Brolih/Luka Požonec.

Četrtfinale
Mulej A. – Hriberšek V. 6:1, 6:3
Meolic E. – Lalič M. 6:2, 6:2
Škundrić M. – Brolih J. 6:1, 6:4
Pavčič M. – Suljić I. 6:2, 6:1

Polfinale
Meolic E. – Mulej A. 6:7(4), 6:3, 7:6(5)
Pavčič M. – Škundrić M. 5:7, 6:1, 7:6(2)

Finale: Meolic E. – Pavčič M. [13.1.]

Vsi rezultati


DEKLICE

Enako kot za Meolica pri deklicah velja za Brino Milovanović Stamejčič (TKMED), ki na igriščih ŽTK Maribor še naprej nastopa odlično. V posamični konkurenci še naprej ni izgubila niti enega niza. Tokrat je v polfinalu sicer prestala resen test, saj ji je Tita Eva Lunder (RAFA) nudila zelo dober odpor. Bilo je 7:6(6) in 6:2. Za naslov se bo pomerila proti 2. nosilki turnirja Hani Peterlin Pahor (BENČ), ki je v drugem polfinalu s 6:1 in 7:5 ugnala Tio Markl (KRŠKO).

V dvojicah se bodo za naslov pomerile Brina Milovanović Stamejčič in Tia Markl na eni strani ter Isa in Uma Vreže (obe BR-MB) na drugi.

Četrtfinale
Milovanović Stamejčič B. – Hribernik L. 6:4, 6:3
Lunder T. E. – Vreže I. 1:6, 6:4, 6:1
Markl T. – Antolinc S. 6:4, 7:6(1)
Peterlin Pahor H. – Bergelj Z. 6:2, 6:2

Polfinale
Milovanović Stamejčič B. – Lunder T. E. 7:6(6), 6:2
Peterlin Pahor H. – Markl T. 6:1, 7:5

Finale: Milovanović Stamejčič B. – Peterlin Pahor H. [13.1.]

Vsi rezultati

Preberite tudi:
DP U12: Vseh osem nosilcev napredovalo v 2. kolo, deklice na igrišče v torek
DP U12: Nosilke v 1. kolu brez napak, že znan tudi sredin razpored
DP U12: V polfinale napredovali prvi 4 nosilci in prve 4 nosilke

Petkov razpored

pete - DP U12: Po dramatičnem razpletu v finale Meolic in Pavčič, za naslov še Milovanović Stamejčičeva in Peterlin Pahorjeva