Dominic Thiem veliko boljši od Keija Nishikorija

Japonski teniški velemojster Kei Nishikori zapušča tekmovanje! Njegov krvnik? Dominic Thiem! Ta je prikazal odlično predstavo, ki je bila dovolj za zmago v štirih nizih. Še drugo leto zapored je bil prav Avstrijec tisti, ki je na poti do Roland Garrosa edini premagal Rafaela Nadala. Svojo formo dokazuje z novo suvereno zmago.

7. igralec sveta je eden redkih, ki bi lahko ogrozil vladavino Rafaela Nadal, kar je dokazal tudi danes s prepričljivo zmago proti Keiju Nishikoriju s 6:2, 6:0, 4:6 in 7:5. “Igral sem zelo, zelo dobro na začetku. Imel sem odličen začetek,” je povedal Thiem. “Nasploh sem igral odlićno, ampak mislim, da Kei v prvih dveh nizih ni bil na nivoju. Kasneje se je zbral in dosegel tisto pričakovano formo, ampak je bilo prepozno. Vesel sem, da sem prišel do zmage.”

“Mogoče sem bil malce živčen, ampak na začetku me sploh ni bilo na igrišču,” je bil zbegan Nishikori. “Žogice je udarjal zelo globoko in nekako sem se kar izgubil, pozabil sem, kaj moram početi na igrišču.” Toda stvari se vseeno obrnile. Nishikori si je po drugem nizu privošćil kratek odmor, se umaknil v slačilnico in nazaj prišel odločnejši. Dobil je tretji niz in tudi v četrtem pritiskal na svojega nasprotnika, ampak Thiem je v zaključku tekme igral zares napadalno in agresivno.

“V prvih dveh nizih mu nisem pustil dihati, kasneje pa sem malce stopil s plina, zato je tudi on postal močnejši,” je dodal Thiem. Naslednji ga čaka Alexander Zverev. “To bo težka tekma, Alexander bo nedvomno zelo motiviran. To bo njegov prvi četrtfinale, zato bo hotel iti še dlje. Upam, da mi bodo pomagale moj izkušnje, bo pa zelo zanimiva tekma za Avstrijce in Nemce. Upam, da bo legendarna.”