Zverevu je ponovno uspelo! Nemec prvič v četrtfinalu!

Kakšno tekmovanje do sedaj za Alexandra Zvereva! Nemec je še tretjič zapored dobil tekmo v petem nizu, po tem ko je že zaostajal z 1-2 v nizih. Rus Karen Khachanov je igral odlično, a Zverev je še enkrat več pokazal izjemno mentalno in fizično zmogljivost, da se je uvrstil v svoj prvi četrtfinale na turnirjih za Grand Slam.

21-letnik resnično kaže iz kakšnega testa je. Še tretjič zapored je prišel z roba poraza in ugnal 38. igralca sveta, s tem pa postal najmlajši četrtfinalist v Roland Garrosu po Juanu Martin del Potru (2009). Zverev je v drugem krogu po težkem boju premagal Dušana Lajovića, nato pa v tretjem še Damirja Dzumhurja. Danes je bil na vrsti po istem postopku Karen Khachanov.

Sascha je udaril 63 winnerjev, vključno s 17 asi, s čimer je postal sedmi Nemec, ki je v Odprti dobi prišel do četrtfinala na drugem Grand Slamu sezone. V tej je letos slavil že kar vrtoglavih 34-krat, nanizal pa je samo 8 porazov. Za njim je na primer Dominic Thiem z 32 zmagami, se pa lahko Zverev zato pohvali z dvema zaporednima turnirskima zmagama v Munchenu in Madridu, preden je padel proti Rafaelu Nadalu v Rimu.

V petem nizu je bil momentum močno na strani Zvereva, ki si je nemudoma priboril brejk prednosti. To prednost je zadržal tudi do konca niza, preden si je mesto med zadnjih osem prislužil še z enim odvzemom servisa.