Đoković: “Nisem dobil dvoboja, a vseeno je moje srce napolnjeno s srečo”

Petindvajsetletni Moskovčan je večji del dvoboja brezhibno serviral in prvega igralca sveta v obup spravljal z izkoriščanjem vsake pomanjkljivosti v tekmečevi igri.

Foto Tennis Channel 2 1024x683 - Đoković: "Nisem dobil dvoboja, a vseeno je moje srce napolnjeno s srečo"
Novak Đoković in Daniil Medvedev (Foto Tennis Channel)

Đoković, ki je klonil pod težo zgodovine, je v tretjem nizu pri izidu 2:5 prvič odvzel servis tekmecu, med odmorom pa je občinstvo, ki je bilo ves čas na strani Srba, z glasnim spodbujanjem in podporo Đokovića pripravilo celo do joka. A tudi to ter celo glasni žvižgi niso zmedli Medvedeva, ki je nato zanesljivo končal dvoboj v svojo korist.

Podobno čustven je bil 34-letni Beograjčan tudi na slovesni podelitvi pokalov. “Pritisk do tega turnirja je zrasel v višave, vse, kar sem moral psihično in čustveno nositi v sebi skozi turnir v zadnjih tednih … Bilo je enostavno veliko,” je dejal srbski zvezdnik, ki ni mogel skriti solz razočaranja.

“Nisem dobil dvoboja, a vseeno je moje srce napolnjeno s srečo. Sem najsrečnejši človek na svetu, počutim se posebno. Razmišljal sem o obeh scenarijih, obeh možnostih, kako se to lahko zame konča. Hvala za podporo. V New Yorku še nikoli nisem občutil toliko ljubezni,” je še v solzah dejal Đoković. Seveda ni pozabil čestitati tekmecu, ki je bil tokrat boljši.

Medvedev se je v govoru najprej opravičil navijačem in polaskal tekmecu. “Opravičujem se vam, navijačem in Novaku, vsi dobro vemo, kaj je on danes lovil. In rekel bom nekaj, česar nisem še nikoli. Novak, ti si zame najboljši v zgodovini tenisa,” je dejal Medvedev.

“Hvala moji ekipi, moji družini, ni bilo lahko, hvala vsem, ki ste mi pomagali na tej poti. Hvala navijačem, bolj ste navijali za Novaka, vendar je to razumljivo. Vseeno ste mi dali veliko energije, tudi leta 2019, ko sem po petih nizih izgubil finale proti Nadalu (Rafaelu, op. STA). Ni bilo lahko, vendar res hvala,” je še poudaril Medvedev, nato pa v šali dodal, da bo imel zdaj čas ženi Daši kupiti darilo za tretjo obletnico poroke.

“To bi moralo pomagati pri nakupovanju,” se je šalil moderator slovesnosti, potem ko je Rusu v roke izročil tudi ček za 2,5 milijona ameriških dolarjev.

Vir: Tenis Slovenija, STA