Novak Đoković (Foto: ATP Twitter)

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je gladko uvrstil v četrtfinale Odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V osmini finala je v treh nizih nadigral Perujca Juana Pabla Varillasa, izid je bil 6:3, 6:2 in 6:2. Srb je med osem najboljših pariškega turnirja napredoval že štirinajstič zapovrstjo.

Novak Đoković (Foto: ATP Twitter)

Že sam rezultat kaže, da nekdanja številka ena svetovnega tenisa ni imel nikakršnih težav. Razlika med tekmecema je bila ogromna. Zmagovalec 23 turnirjev za Grand Slam se ni niti enkrat znašel v takih težavah, ki bi lahko pomenile izgubo niza, tako je lahko privarčeval tudi nekaj moči za četrtfinalni obračun.

V njem se bo pomeril z 11. igralcem sveta, Rusom Karenom Khachanovim, ki je s 3:1 ugnal Italijana Lorenza Sonega. Rus je potreboval nekaj časa, da je ujel ritem, prvi niz je izgubil z 1:6, nato drugega dobil s 6:4, bržkone pa je bil odločilen tretji, ki ga je dobil po izenačeni podaljšani igri. Po njej je Italijan povsem popustil.

Pri dekletih se je prva v četrtfinale uvrstila Rusinja Anastazija Pavljučenkova, ki je po izenačenem boju premagala Belgijko Elise Mertens. Rusinji je sledila še Čehinja Karolina Muchova, ki je v dveh nizih strla odpor Rusinje Jeline Anavasjan.

Vir: Tenis Slovenija, STA