Alcaraz: “Ostal sem miren in se osredotočil na svojo igro”

Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

Nastop v četrtfinalu Odprtega teniškega prvenstva Francije sta si ob Rusu Karenu Khachanovu in Grku Stefanosu Tsitsipasu že zagotovila prvi nosilec Španec Carlos Alcaraz in tretji nosilec Srb Novak Đoković. Oba pri tem nista imela večjih težav z Italijanom Lorenzom Musettijem oziroma Perujcem Juanom Pablom Varillasom, oba sta dvoboj dobila s 3:0.

Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

Pri tem pa tekmecema nista ponudila prav nobene priložnosti za presenečenje, oba sta zabeležila enak izid, zmagala sta s 6:3, 6:2 in 6:2.

Strokovnjaki so vsaj za Alcaraza pričakovali, da bo imel proti Musettiju težje delo. Tudi začetek je to napovedoval, a nato je Španec prestavil v prestavo višje. Prav v nobenem teniškem elementu ni zatajil, pokazal je paleto raznovrstnih udarcev, za kar je bil nagrajen z zanesljivo zmago.

“Zelo zelo sem zadovoljen, v vseh pogledih. Tudi ko je Musetti, proti kateremu je vedno težko igrati, pokazal nekaj fenomenalnih udarcev, me ni vrglo s tira, ostal sem miren in se osredotočil na svojo igro. Ta pa je bila na zelo visoki ravni,” je dejal vedno nasmejani mladenič, ki se bo v četrtfinalu meril s Tsitsipasom, peti nosilec je v treh nizih ugnal Avstrijca Sebastiana Ofnerja. Avstrijsko presenečenje turnirja se mu je upiral le v prvem nizu.

Ljubitelji tenisa pa se že veselijo morebitnega polfinalnega obračuna med Alcarazom in Đokovićem, oba morata zato preskočiti le še eno oviro, a glede na formo obeh bi se to moralo zgoditi.

Vir: Tenis Slovenija, STA