DC: Avstrijci za napredovanje proti Avstralcem

Srbi za obstanek proti Indijcem. (Foto: daviscup.com)

Srbi za obstanek proti Indijcem. (Foto: daviscup.com)

Pred dnevi smo že poročali o tem, kako je 36-letni Jürgen Melzer Avstrijcem priboril zmago nad favoriziranimi Rusi, le nekaj dni kasneje pa je bil opravljen tudi žreb parov, ki se bodo v septembru pomerile za preboj v svetovno skupino Davisovega pokala. Naše severne sosede čaka obračun proti Avstralcem, Švicarji pa bodo na domačem terenu gostili Švede.

Srbi za obstanek proti Indijcem. (Foto: daviscup.com)
Srbi za obstanek proti Indijcem. (Foto: daviscup.com)

V igri za naslov najboljšega v letošnji izvedbi Davisovega pokala so še štiri reprezentance. Znova so se do polfinala prebili Hrvati, ki bodo septembra na domačih tleh gostile reprezentanco ZDA, v drugem polfinalnem obračunu pa nas čaka dvoboj Francozov in Špancev.

Le nekaj dni po tem, ko so Rusi na domačih tleh proti Avstrijcem doživeli pravi debakel, so ruski mediji objavili menjavo kapetana pri ženski reprezentanci. Rusinje bo namreč po novem v Pokalu Fed vodil nekdanji 18. igralec sveta Igor Andreev

Precej zanimivo bo med drugim tudi v boju za obstanek oz. napredovanje v svetovno skupino Davisovega pokala. Na papirju najbolj zanimiv nas čaka v Avstriji, kjer bo gostovala reprezentanca Avstralije. Avstrijci so resda proti Rusom pripravili veliko presenečenje, a tudi proti Avstralcem bodo zagotovo imeli svoje možnosti za preboj med elito. Še posebej, če upoštevamo, da se bo do tedaj po poškodbi v izbrano vrsto Avstrije že vrnil Dominic Thiem, prav tako pa bo kapetan Stefan Koubek verjetno lahko računal tudi na pomoč izjemnih igralcev dvojic Oliverja Maracha in Alexandra Peye.

S kom v boj za obstanek Srbi?

Velika neznanka je, v kakšni zasedbi bodo v septembru nastopili Srbi? Tudi če v reprezentanci ne bo Novaka Đokovića in Victorja Troickega, pa si denimo Srbi tudi s Filipom Krajinovićem in Dušanom Lajovićem ne bi smeli dopustiti izpada iz elite. Nasproti jim bo namreč stala reprezantanca Indije. Švicarji bodo doma gostili Švede, preostali pari pa so Argentina – Kolumbija, Velika Britanija – Uzbekistan, Kanada – Nizozemska, Madžarska – Češka in Japonska – Bosna in Hercegovina.