Davisov pokal: Slovenija se v Istanbulu že pripravlja v popolni postavi

Slovenci tokrat proti Turkom prvič v vlogi izzivalca.

V petek in soboto, 3. in 4. februarja, bo v Istanbulu na sporedu tretji medsebojni obračun Davisovega pokala med Slovenijo in Turčijo. V obeh dosedanjih dvobojih je bila boljša slovenska izbrana vrsta, ki po prihodu Matica Križnika in Sebastiana Dominka v Turčiji že trenira v popolni postavi. 

Slovenci tokrat proti Turkom prvič v vlogi izzivalca.

V letih 1993 in 2018, ko so Slovenci slavili zmago s 3:0 oz. 3:2, je Slovenija v obračunu proti Turčiji veljala za favorita, tokrat bodo slovenski igralci prvič v vlogi izzivalca. “Vemo, da so Turki favoriti, ampak imam dober občutek. Žreb je določil, da gostujemo. Igralce Turčije poznam. So izkušena ekipa. Verjamem pa, da imamo tudi mi igralce, ki lahko igrajo z njimi. Vem, da lestvica ne kaže pravega stanja. Lahko rečem, da gremo lahko vsako tekmo na zmago. Verjamem, da bi lahko presenetili na papirju močnejšo ekipo,” je med drugim pred odhodom v Turčijo povedal kapetan Grega Žemlja. 

Žirovničan bo v Istanbulu računal na Bora Artnaka (681. na ATP), Sebastiana Dominka (935. na ATP), Blaža Rolo (1121. na ATP), Jana Kupčiča (1418. na ATP) in Matica Križnika. Zadnji se je slovenski izbrani vrsti pridružil takoj po končanem OP Avstralije, kjer se je v mladinski konkurenci izkazal s prebojem v polfinale dvojic.

Turške barve bodo na igrišču s trdo podlago na drugi strani branili Altug Celikbilek (238. na ATP), Cem Ilkel (328. na ATP), Ergi Kirkin (381. na ATP), Yanki Erel (500. na ATP) in Sarp Agabigun (1001. na ATP). Povprečna starost turških igralcev znaša 24,6 let, medtem ko je slovenska zasedba v povprečju za kar 3 leta mlajša (21,4).

Šlo bo za kvalifikacijski obračun za svetovno skupino I Davisovega pokala. Mesto v kvalifikacijah so si Slovenci zagotovili z zmago nad Estonci v Portorožu septembra lani.