Črn dan za slovenski tenis v Pakistanu odnesel sanje o 1. svetovni skupini

Slovenija v Pakistanu neuspešna. (Foto: Sportida)

Slovenija v Pakistanu neuspešna. (Foto: Sportida)

Reprezentanci Pakistana in Slovenije sta se po treh mučnih dneh čakanja vendarle podali na teren in zaključili z obračunom v 1. svetovni skupini. Tam po treh izjemno tesnih zmagah ostajajo Pakistanci, ki so tako presenetili Slovenijo in jo pahnili v 2. svetovno skupino.

Slovenija v Pakistanu neuspešna. (Foto: Sportida)
Slovenija v Pakistanu neuspešna. (Foto: Sportida)

Prvi obračun med Aisamom Qureshijem in Nikom Razborškom se je pričel že v nedeljo, a je bil pri rezultatu 6:4 in 4:4 v korist Slovenca zaradi dežja prekinjen. Tenisača sta nadaljevala v ponedeljek dopoldan, ko je Razboršek pri vodstvu s 5:4 v tretjem nizu že serviral za zmago, a bil neuspešen. 13 let starejši Pakistanec je unovčil svoje bogate izkušnje in domačine popeljal v vodstvo z 1:0 v zmagah.

Kavčič imel na voljo 2 zaključni žogi

Kot drugi slovenski predstavnik se je v akcijo podal Blaž Kavčič. 33-letni Ljubljančan proti 40-letnemu Aqeelu Khanu ni uspel upravičiti vloge favorita. Sprva je sicer kazalo odlično, saj je prvi niz dobil s 6:0, v tie-breaku drugega niza pa pri vodstvu s 6:4 imel na voljo 2 zaključni žogici. Pakistanec se je rešil, že v 1. igri tretjega niza pa prišel do ključnega ‘breaka’.

Pakistanci delo zaključili že s 3. dvobojem 

Pred pričetkom dvoboja med Pakistanom in Slovenijo so stavnice domačinom največ možnosti za zmago namenile v dvojicah, kjer naravnost blesti 39-letni Aisam Qureshi, leta 2010 finalist OP ZDA tako v konkurenci moških kot tudi mešanih dvojic. Pakistancema Qureshiju in Khanu sta se zoperstavila Kavčič in Tom Kočevar-Dešman, ki sta si v 2. nizu uspela priigrati žogico za niz, a na koncu klonila z 0:2.

Slovenijo nova preizkušnja v Davisovem pokalu čaka letos septembra, ko bodo varovanci Mihe Mlakarja nastopali v svetovni skupini 2.

Davisov pokal, 1. svetovna skupina, Islamabad (Pakistan, travnata podlaga, zunaj)

PAKISTAN – SLOVENIJA 3:0

Qureshi A. – Razboršek N. 4:6, 7:5, 7:6(1)

Khan A. – Kavčič B. 0:6, 7:6(6), 6:4

Khan A./Qureshi A. – Kavčič B./Kočevar-Dešman T. 6:3, 7:6(7)

Qureshi A. – Kavčič B.

Khan A. – Razboršek N.