Člansko DP: Mohar boljši od Kovača, Miklavčič nadigral Korelca, Kočevarjeva strla odpor Bogatinove

Aljaž Jeran je decembra 2019 že nastopil v finalu članskega državnega prvenstva. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

V Medvodah in Kranju so igralci v članski kategoriji že v 1. kolu glavnega dela članskega zimskega državnega prvenstva postregli z nekaj odličnimi dvoboji. V 2. kolo se je v moški konkurenci uspelo prebiti šestim od skupno osmih nosilcev, enakemu razpletu smo bili priča pri članicah. 

Aljaž Jeran je decembra 2019 že nastopil v finalu članskega državnega prvenstva. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Že v 1. kolu zimskega državnega prvenstva se je končala pot Domna Korelca (TK-TOP), Tilna Kovača (BR-MB), Špele Sedej (TK-CC) in Pike Doberlet (TR-KR). Prav vsi štirje so se v uvodnem dnevu predstavili v Kranju. Od Korelca je bil s kar 6:0 in 6:0 boljši Luka Miklavčič (MAXLJ), Kovača je v dveh nizih ugnal Vid Mohar (GROSU), za poraz Sedejeve je poskrbela Pia Petelinšek (ŽTKMB), medtem ko je bila od Doberletove z 2:0 v nizih boljša Nala Kovačič (ŽTKMB).

V uvodnem kolu sta se ob Miklavčiču zmage brez izgubljene igre veselili še Michelle Pernat (ŽTKMB) in Ana Lanišek (TC-LJ), zelo prepričljivo so delovali tudi Maks Lukman (TKMED), Anali Kočevar (TKMED), Pia Marija Rebec (TC-LJ), Ažbe Jarc (TKMED) in tudi 13-letna Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je proti 6 let starejši Nini Pliberšek (ŽTKMB) oddala vsega dve igri. Za nagrado je v 2. kolu čaka obračun proti 1. nosilki turnirja Kristini Novak (RADOM).

Ob Novakovi se bodo v Medvodah prvič na letošnjem zimskem državnem prvenstvu predstavili še Miha Vetrih (SGRAD), ki bo zaigral proti Jarcu, Matic Dimic (TR-KR), ki bo mesto v četrtfinalu lovil proti Lunu Obrulu (ŽTKMB), ter Brina Šulin (RADOM). Slednjo čaka obračun proti Rimi Kočevar (TKMED).

Torkov razpored

Vsi rezultati

Preberite več:
Člansko DP: Kočevarjeva, Rebčeva in Miković začenjajo v Medvodah, Korelc v Kranju