Člani: V Kranju in Medvodah vse pripravljeno za začetek zimskega državnega prvenstva

Pred člani je prvi vrhunec nove teniške sezone. V sredo, 13. decembra, se na igriščih TK Triglav Kranj in TK Spin Medvode začenja zimsko državno prvenstvo. Žreb je poskrbel, da bomo tako v moški kot tudi v ženski konkurenci že v 1. kolu spremljali kar nekaj zanimivih dvobojev. 

Maks Meh in Aljaž Jeran najvišje postavljena na državnem prvenstvu. (Foto: Sportida)

Sredino dogajanje bodo odprli člani. Že ob 8.30. uri se bo začelo 6 dvobojev, med drugim bosta v Medvodah že takoj v akciji tudi dva predstavnika domačega kluba, Rok Koblar in Miha Bajželj, v Kranju pa kar trije člani TK Triglav Kranj, Luka Videnović, Matic Surla in Klas Gorenšek.

Eden zanimivejših dvobojev 1. kroga utegne biti obračun med Gašperjem Bezjakom in Ažbetom Jarcem, že v 1. krogu si bosta med drugim stala tudi Lun Obrul (ŽTKMB) in Jaka Protič Žakelj (BR-MB). Prva dva nosilca turnirja, Maks Meh (PTUJ) in Aljaž Jeran (TR-KR) sta v 1. krogu prosta.

Nagradni sklad letošnjega zimskega državnega prvenstva znaša 2.000 evrov, po novem pa gre za bolj razpršeno razdelitev med igralce. Žogice se bodo najprej zamenjale po 11. igri, nato na vsakih 13, izjemno dodano vrednost pa prvenstvu prinaša tudi stalna prisotnost fizioterapevta.

Prvi nosilki turnirja v ženski konkurenci v 1. krogu prosti. (Foto: Sportida)

Žensko državno prvenstvo bosta v Kranju odprli Inja Žgank (CELJE) in Lana Milosavljevič (TR-KR), medtem ko bodo v Medvodah ženske predstavnice na vrsti prišle po 11. uri. Od prvih 8 nosilk se bo v 1. krogu predstavila zgolj Zala Vnuk (MAXLJ), ki bo zaigrala proti leto dni starejši Mii Sari Ribnikar (ŽTKMB). Vloga 1. nosilke pripada Eli Plošnik (RADOM), 2. nosilka je Pia Petelinšek (ŽTKMB).

Sredin razpored

Vse tekme 1. kola