Končan še peti letošnji Regijski satelit

Tenis Slovenija je skupaj s klubi prejšnji konec tedna organizirala še zadnji, peti Regijski satelit v letu 2023. Tokratno teniško druženje je potekalo v 5 regijah na sedmih lokacijah po Sloveniji.

Tokratnih turnirjev se je udeležilo skoraj 300 otrok. Klubi so se tudi tokrat izkazali z organizacijo, dobre volje tako ni manjkalo. Na teniških igriščih so uživali tudi otroci, saj na takšnih turnirjih mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu.

“Organiziranje manj formalnih teniških tekmovanj je ključno za privabljanje otrok v naš šport. Hkrati pa Regijski Satelit ustvarja prijetno in manj stresno okolje, ki spodbuja otroke, da se preizkusijo v tekmovalnem tenisu. S tem se odprejo vrata za razvoj njihovih teniških sposobnosti in samozavesti brez pritiska zmage ali poraza. Takšni dogodki tako ne spodbujajo le zdravo tekmovalnost, temveč tudi timsko delo, prijateljstvo in spoštovanje do tekmecev. To omogoča otrokom veselje in vztrajnost do teniške igre, kar je lahko pomemben temelj za vseživljenjsko ljubezen do našega športa,” je dejala Katarina Obranovič O’Dell, vodja nacionalnega programa & ITF WTN / COO.

Vir: Tenis Slovenija, STA