CH: Uspešen start Kavčiča in Role

Blaž Rola se je na turnirje vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola se je na turnirje vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

Po točno dveh mesecih premora se je na ATP turnejo vrnil Blaž Rola, ki je na turnirju serije Challenger v Las Vegasu za začetek postregel s presenečenjem. V tekmi 1. kroga je z 2:1 v nizih ugnal 5. nosilca Noaha Rubina in si zagotovil mesto v 2. krogu. Uspešno je z nastopi na Kitajskem pričel tudi Blaž Kavčič. 

Blaž Rola se je na turnirje vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola se je na turnirje vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

28-letni Ptujčan Blaž Rola je 22. avgusta izgubil v 1. krogu kvalifikacij za Odprto prvenstvo ZDA, od takrat naprej pa ga na turneji ni bilo opaziti. Nekdaj že 78. igralec sveta si je za povratek izbral turnir serije Challenger v Las Vegasu, kjer je v lanski sezoni naslov slavil domačin Stefan Kozlov, ki se je na turnir prijavil tudi to leto. Roli je žreb v 1. krogu namenil obračun proti 5. nosilcu Noahu Rubinu, s katerim do turnirja v Las Vegasu še nista pomerila.

Za favorita je veljal domačin, Rola pa je v prvem in tretjem nizu prikazal pravo mero zbranosti, osvojil vse igre na svoj začetni udarec in se zasluženo prebil v 2. krog. Tam se bo znova pomeril proti Američanu in sicer proti Thaiju Sonu Kwiatkowskemu ali Evanu Songu.

Kavčič prepričljiv

Ob Blažu Roli se je za nastop na turnirju serije Challenger v tem tednu odločil tudi Blaž Kavčič. Slednji bo do odmevnejšega rezultata poizkušal priti na Kitajskem, kjer je s svojimi nastopi začel uspešno. V 1. krogu 50.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v Liuzhouju je Ljubljančan s 6:3 in 6:2 ugnal Belgijca Kimmla Coppejansa, ter se tako brez večjih pretesov uvrstil v 2. krog turnirja. Tam ga čaka prvi obračun proti Špancu Pedru Martinezu, 156. igralcu sveta. 21-letni Španec v letošnji sezoni doživlja do sedaj najbolj uspešno sezono.

Challenger Las Vegas (Zda, $50.000, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. krog
Rola B. (Slo) – Rubin N. (Zda/5) 6:3, 1:6, 6:3

2. krog: Rola B. – Kwiatkowski T. S./Song E.

Challenger Liuzhou (Kitajska, $50.000, trda podlaga), posamezno, 1. krog
Kavčič B. (Slo) – Coppejans K. (Bel) 6:3, 6:2

2. krog: Martinez P. (Špa/5) – Kavčič B. (Slo)